Mansard Riaydh, Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt de opening aan van Mansard Riyadh, A Radisson Collection Hotel, het tweede hotel van het luxe lifestyle merk in de stad. Het hotel dankt zijn naam aan de kenmerkende Mansard-daklijn, ontworpen als eerbetoon aan de kenmerkende Parijse Haussmann-stijl uit het midden van de jaren 1800, en roept beelden op van grote gebouwen langs de modieuze boulevards van Parijs.

Mansard Riyadh, A Radisson Collection Hotel is ideaal gelegen in de noordelijke wijk Ar Rabi, een gebied dat gemakkelijk toegang biedt tot winkelcentra, cafés en eetgelegenheden, en ligt op slechts korte afstand van het King Abdullah Financial District, gelegen in het hart van Riyad, dat zodra het geopend is een duurzaam financieel centrum zal zijn met een prachtige mix van openbare ruimten, winkels, residentiële en commerciële gebouwen. Het hotel beschikt over 191 prachtig ontworpen kamers, appartementen en duplexvilla’s, ontworpen met subtiele kleurschakeringen van blauw en beige die door het interieur van het hotel lopen en een rustgevende en tijdloze sfeer voor de gasten creëren. De gangen zijn bekleed met hedendaagse werken van de lokale kunstenaar Mishal Saad Alzaid.

De ingetogen maar luxueuze penthouse suite met drie slaapkamers is stijlvol ontworpen met hedendaagse details, hardhouten vloeren en elegante stoffen. De duplexvilla’s op twee verdiepingen hebben een oppervlakte van 230 m² met een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer, een toiletruimte en een eetkamer met een tafel voor zes personen. Op de tweede verdieping, vindt u drie ruime en verfijnde slaapkamers met eigen badkamer. De namen van de villa’s verwijzen naar de grote pleinen van Parijs, zoals Vendôme, Concorde en Opéra.

De faciliteiten van het hotel omvatten zes vergaderzalen met uitzicht op het buitenplein van het hotel met veel natuurlijk daglicht en allemaal voorzien van de nieuwste state-of-the-art technologie. Later dit jaar wordt in samenwerking met de restaurantgroep Major Food Group uit New York City Carbone geopend, een van de toprestaurants van de groep met Michelin-sterren, dat de retrocharme van de Italiaans-Amerikaanse eetervaring viert, en Sadelle’s, een vaste brunchfavoriet uit het hart van de wijk SoHo in New York.

De hoogste prioriteit van Radisson Hotel Group blijft de gezondheid en veiligheid van haar gasten en werknemers. Mansard Riyadh, A Radisson Collection Hotel implementeert het Radisson Hotels Safety Protocol programma van grondige reinheids- en desinfectieprotocollen ontwikkeld in samenwerking met SGS.