Flavour Eat: vegan sushi

Flavour Eat lanceert in samenwerking met Garden Gourmet en Carrefour vegan sushi ter ere van World Ocean Day (8 juni)

 

Na het grote succes van VUNA blijft Garden Gourmet stappen ondernemen om meer oceaanvriendelijke opties aan te bieden. World Ocean Day, op 8 juni, is een initiatief van de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van gezonde oceanen. Om dit mee te vieren en het initiatief te ondersteunen, lanceert Flavour Eat in samenwerking met Garden Gourmet en Carrefour de VUNA rolls! Eindelijk vegan sushi die écht naar sushi smaakt!

De VUNA rolls, vegan sushi op basis van de populaire VUNA, zijn een nieuw plantaardig alternatief voor deze populaire Japanse lekkernij. Vanaf 8 juni zullen de VUNA rolls gedurende een maand exclusief verkrijgbaar zijn in de Flavour Eat sushi corners van 5 Hypermarkten Carrefour (Evere, Auderghem, Schoten, Oostakker, Aarlen). VUNA heeft een aanbevolen verkoopprijs van €3,99 per potje van 175g.

“Carrefour is blij dat we de VUNA rolls exclusief in deze winkels kunnen voorstellen.  Dit initiatief sluit goed aan ons platform Act for Food en bij de rol die Carrefour wil spelen in de voedseltransitie. Met dit initiatief steunen we de eiwitshift naar meer plantaardige alternatieven en het behoud van de rijkdommen van de zee, zodat onze kinderen en kleinkinderen toegang blijven houden tot een gevarieerde voeding,” licht Aurélie Gerth, woordvoerster van Carrefour België, toe.

VUNA – even lekker, maar wel vegan

Garden Gourmet, onderdeel van Nestlé en het grootste merk voor plantaardige alternatieven in België , introduceerde VUNA begin dit jaar in België. Een 100% plantaardig alternatief voor de populaire vissoort tonijn. Deze tonijnvervanger is gemaakt op basis van erwteneiwitten en biedt voor ieder wat wils qua culinaire opties.

Deze tonijnvervanger wordt gemaakt op basis van slechts 7 ingrediënten: erwteneiwitten (uit Europa), water, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma’s, citroenvezels en zout. Bovendien is het rijk aan eiwitten, een bron van Omega-3 vetzuren en heeft het een Nutri-Score B. “Veganistische sushi-liefhebbers hoeven dus niet langer een compromis tussen vegan en smaak te sluiten. Dankzij VUNA kan je én genieten én plantaardig sushi eten,” vertelt Margaux van Helleputte, brand manager Garden Gourmet

Een oceaanvriendelijke keuze

Tonijn is een van de meest gegeten vissoorten in België. Vooral tonijn in blik wordt het vaakst gekocht en gegeten. De laatste jaren is er een groei in het bewustzijn rond duurzame visvangst. Plantaardige alternatieven voor vis of zeevruchten kunnen ‘overbevissing’ reduceren en de biodiversiteit beschermen.

Net op World Ocean Day wordt onderstreept hoe belangrijk onze oceanen zijn voor de voedselzekerheid en gezondheid, het voortbestaan van alle leven en de veerkracht van het klimaat die van cruciaal belang zijn voor de biosfeer.