Marriott brengt Ritz-Carlton naar Midden Oosten

Marriott International, Inc. heeft  een overeenkomst heeft getekend met The Red Sea Development Company voor het debuut van het gerenommeerde merk Ritz-Carlton Reserve voor de westkust van Saoedi-Arabië. Nujuma zal naar verwachting in 2023 zijn debuut maken als onderdeel van de langverwachte Rode Zee-bestemming en een zeer persoonlijke vrijetijdsbeleving bieden die intuïtieve en oprechte service combineert met adembenemende natuurlijke schoonheid en inheems design. Nujuma wordt de eerste accommodatie van het merk in het Midden-Oosten en voegt zich bij een exclusieve collectie van slechts vijf Ritz-Carlton Reserves wereldwijd.

Nujuma zal worden gesitueerd op een ongerepte set van privé-eilanden, die deel uitmaken van de Blue Hole cluster van eilanden in de Rode Zee. Het resort zal naar verwachting beschikken over 63 water- en strandvilla’s met één tot vier slaapkamers. De plannen omvatten ook een reeks luxueuze voorzieningen en uitzonderlijke diensten, waaronder een weelderige spa, zwembaden, meerdere culinaire gelegenheden, een winkelgebied en een verscheidenheid aan andere vrijetijds- en amusementsvoorzieningen, waaronder een Conservation Center.

De bestemming zal naar verwachting ook 18 Ritz-Carlton Reserve-residenties omvatten, die eigenaars een unieke woonervaring zullen bieden.

Het Rode Zee Project is een ambitieus regeneratief toerismeproject, dat 28.000 vierkante kilometer beslaat aan de westkust van Saoedi-Arabië, waarvan minder dan één procent zal worden ontwikkeld. De bestemming zal naar verwachting een nieuw soort luxe-ervaring op blote voeten bieden en wordt ontwikkeld met de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid. De ontwikkeling omvat een archipel van meer dan 90 ongerepte natuurlijke eilanden, evenals slapende vulkanen, uitgestrekte woestijnduinen, bergen en wadi’s, en meer dan 1.600 culturele erfgoedlocaties.