BXLBeerFest: focus op artisanale bieren

27 en 28 augustus 2022, twee vakjes die de bierliefhebbers reeds hebben aangekruist op hun kalender want BXLBeerFest keert voor de vierde keer terug voor een fantastisch bierweekend. Na twee uitgestelde edities door de Covid 19 pandemie staat het BXLBeerFest team vol enthousiasme klaar om er terug in te vliegen.

Dezelfde periode – eind augustus, dezelfde plek – de Sheds hallen op Tour&Taxis te Brussel, op wandelafstand van het stadscentrum. Net als de drie eerste edities, 2017 (3.500 bezoekers), 2018 (meer dan 5.000 bezoekers) en 2019 (+6.500!) zullen de bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 400 bieren uit België, Europa en wereldwijd. BXLBeerFest legt de focus enkel op de kleinere artisanale brouwerijen, deelt hun passie met de bezoekers, de passie voor eerlijke en echte bieren.

Op BXLBeerFest is er geen plek voor de bieren van de grootindustrie. Brasserie Cantillon (BE), Brouwerij ‘t Verzet (BE), Brussels Beer Project (BE), Gueuzerie Tilquin (BE), 3Fonteinen (BE), Land&Labour (IR), The Kernel (UK), Hop Hooligans (RO), Le Détour (FR), Butcher’s Tears (NL), Elch Brau (DE)… enkele namen van de 60-tal brouwerijen die zullen deelnemen aan de 2022 editie! Deze brouwerijen zullen elk minstens vier verschillende bieren voorstellen. De bezoekers zullen deze bieren kunnen proeven in een exclusief festivalglas van 15cl in ruil voor jetons. Iedere brouwerij zal op ieder moment tijdens het festival propere glazen ter beschikking hebben. Onze ‘Only clean glasses’ politiek, die we al toepassen sinds de eerste editie in 2017,  verzekert dat de brouwer zijn bier op een perfecte manier kan presenteren. In deze tijden van mogelijke virusoverdracht draagt het zelf bij tot de veiligheid van de festivalbezoeker. Op dezelfde manier springen we ook om met onze biervoorraad die ter plekke in een gekoelde ruimte wordt bewaard om de versheid te garanderen.

Er is ook een mooie buitenruimte om even te genieten van het mooie weer en een mooie keure aan food trucks die de hongerige bezoeker van de beste hapjes zal voorzien. Het culinaire; België, Brussel, Bier en lekker eten is nu eenmaal een perfect huwelijk, brengen we ook tijdens het festival naar voren met enkele exclusieve pop-ups onder leiding van top chefs gepaird met enkele top bieren.

De doelstelling van het festival is om een breed publiek te laten proeven van wat de artisanale bierwereld te bieden heeft, dit op een democratische en toegankelijke manier. BXLBeerFest wil het publiek dichterbij brengen bij enkele van de beste brouwerijen uit België en wereldwijd door deze brouwerijen centraal te zetten. Het familiale karakter en de toegankelijkheid van het festival zijn onze sterke punten.

Geen groot-industrie of marketing-only firma’s maar enkel de fine fleur uit de artisanale brouwwereld. Speciaal voor het festival brouwen zes deelnemende brouwerijen ook een exclusief bier voor het festival. Deze zes bieren worden verkocht in een gelimiteerde oplage aan de bezoekers. Een ideale kennismaking met het festival en deze brouwers!

Toegang tot het festival verkrijg je door een ticket te kopen; 5€ in voorverkoop per dag, 10€ ter plaatse (9€ voor twee dagen ipv 15€ in voorverkoop). De jetons om bieren te bestellen worden apart verkocht, 20 stuks voor 18€ (ipv 20€ aan de kassa). De bieren kan je proeven door een jeton af te geven aan de standen van de brouwerijen.

Een perfect weekend om Brussel te bezoeken en om de beste bieren wereldwijd te proeven.

#SanteïBXL – BXLBeerFest 2022 – Twee dagen: 27 en 28 augustus 2022. Twee dagen feest met heerlijke bieren in goed gezelschap. 12- 22.000 uur – Steeds propere glazen! Bij iedere degustatie krijg je een gereinigd glas. Een team vrijwilligers zorgt voor de afvoer van vuile glazen en de aanvoer van propere glazen.

Tour&Taxis – Shed 1

Havenlaan 86c 1000 Brussels

www.BXLBEERFEST.com