Matusalem rum

Aansluitend bij onze cocktailsuggesties van 11 maart – rubriek wijnen- hierna een 3-delig overzicht van de belangrijkste rums uit het Matusalem assortiment.

Matusalem 7 jaar

40% Vol. / 70 cl

Rum zeven jaar gerijpt in het Solera-systeem en een welgekomen aanvulling op het populaire assortiment van Matusalem. Dit bedrijf heeft een interessante geschiedenis, opgericht in Cuba in 1872, werden de eigenaars tijdens de Cubaanse revolutie in 1959 gedwongen naar de Dominicaanse Republiek te vluchten.

Proefnotities:

Neus: Zoet fruit, vanille en lichte accenten van eiken.

Smaak: Gekarameliseerde bananen en vanille met een zachte smaak.

Af te werken in Bourbon-stijl.

Matusalem 15Y Gran Reserva Rum

40% alc./vol. – 70 cl

Gran Reserva Matusalem wordt in de Dominicaanse Republiek geproduceerd en is een premium Cubaanse stijl. Geouderd in het solera-systeem, blijft hij ongeveer vijftien jaar in vaten. Gelijktijdig zoet en pittig, wordt hij gekenmerkt door hints van sinaasappel, banaan, vanille en kaneel. Duidelijk minder zoet in vergelijking met veel andere hedendaagse rums, blijft hij licht en makkelijk te drinken.

Proefnotities:

Licht zoetige neus doel met droge aanzet, aroma’s van gekarameliseerde melasse, kaneel, nootmuskaat, kruiden en bloemen, boterachtige noten (macadamia, hazelnoten etc.) backstopped met een heerlijke delicate mengeling van tabak, leer en eikenhout.

Pittig gehemelte, paradoxaal zoete en droge aanzet, subtiele toetsen van citrus, gedroogd fruit en bloemtonen, walnoten, medium tot zware body. Mooie eiken hints aangevuld met accenten van peper en vanille tonen vermengd met gember, leder en tabak.

Middelmatig lange afdronk met een pittige droge massa