MEALHERO: lekker makkelijk eten!

Slimme stomer werkt als jouw persoonlijke held in de keuken

In een drukke werkweek elke avond iets lekkers en gezond op tafel toveren is niet gemakkelijk. Een gevulde diepvries zou daarbij soelaas bieden, maar die vult zichzelf helaas (nog) niet. De oplossing van dit jaar komt in de vorm van een vriesverse foodbox, genaamd Mealhero. Een eenvoudig foodconcept waarbij je in slechts drie stappen een gezonde maaltijd voor het hele gezin op tafel tovert.

De held in jouw keuken

Ons kook- en eetgedrag heeft zich over de jaren heen aangepast aan onze levensstijl. Terwijl we 30 jaar geleden een uur per dag in de keuken spendeerden, is dat op heden gemiddeld nog maar een half uur. Drukke agenda’s zorgen er vaak voor dat we geen zin of tijd meer hebben om te koken als we ’s avonds thuiskomen waardoor we vlugger naar ongezond eten grijpen. De jongens van Mealhero spreken uit ervaring en vroegen zich af “waarom kunnen gezond, lekker en makkelijk nooit eens samengaan?”.

Met deze vraagstelling was de geboorte van Mealhero enige tijd later een feit. Het concept? Mealhero levert vriesverse ingrediënten aan huis die je zelf kan bereiden met behulp van de door hen ontwikkelde slimme stomer. Die doet eigenlijk al het werk en bereidt elk ingrediënt perfect. Zo maakt Mealhero je drukke week net ietsje aangenamer, en kan jij stoom afblazen!

Scannen, stomen en smullen

Heb je zin in vlees, vis, vegetarisch of veganistisch? De Mealhero-chefs geven je wekelijks de keuze uit meer dan 30 unieke recepten en 60 afzonderlijke ingrediënten op maat van jouw gezinssituatie. De slimme stomer herkent de ingrediënten en recepten aan de hand van een smart label op de verpakking. Zo weet het toestel perfect hoe lang elk afzonderlijk ingrediënt gestoomd moet worden opdat alles op hetzelfde moment klaar is.

Na een optimaal stoomprogramma van minder dan een half uur, verwittigt de app dat de ingrediënten klaar zijn en geniet je met het hele gezin van een smaakvolle en verse maaltijd. Achteraf kan je via de app een score geven aan de maaltijd zodat je virtuele chef je de volgende keer maaltijdsuggesties kan geven. Bovendien houdt de Mealhero-app je voorraad bij zodat je nooit voor verrassingen staat als je thuiskomt.

VOORDELEN?

★ Gemakkelijk (slimme stomer doe het kookwerk voor jou) – ★ Gezond (verse ingrediënten) – ★ Vers diepgevroren (lange houdbaarheid) – ★ Gezonde kooktechniek (stomen is gezonder dan koken) – ★ Persoonlijk (keuze uit meer dan 30 maaltijden en 60 afzonderlijke ingrediënten)

Drie mannen, één idee

Elk met hun specialiteit en achtergrond, bedachten Anton Claeys, Steven Debaere en Jeroen Spitaels, de drie mannen achter Mealhero, een systeem dat uit drie componenten bestaat: software, hardware en voeding.

Afgelopen jaar slaagt Mealhero erin om samenwerkingen op poten te zetten met Balls & Glory, De Vegetarische Slager en Greenway om het smaakpallet van Mealhero naar een hoger niveau te tillen. In september 2020 slaan Wim Ballieu en de Mealhero -chefs opnieuw de handen in elkaar voor een tweede samenwerking dat resulteert in 3 recepten met de gehaktballen van Balls & Glory.

Stel zelf jouw meal plan samen via start.mealhero.me en kies het aantal maaltijden vanaf € 6,80 per bord. Per maand betaal je €5,- huur voor 1 slimme stomer.