Medaillelawine voor brouwerij Lindemans

Vrijdag 23 september werden de resultaten bekendgemaakt van de World Beer Awards 2016. Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek sleepte maar liefst vijf medailles en een wereldaward in de wacht.

Lindemans BlossomGueuze werd uitgeroepen tot “World’s Best’ in de categorie ‘World’s Best Fruit Lambic’. In dezelfde categorie wist de lambiekbrouwerij met zijn Lindemans Spontanbasil een zilveren medaille, en met zijn Lindemans Oude Kriek Cuvée René en Lindemans Cassis ook nog twee bronzen medailles in de wacht te slepen.

BlossomGueuze is een assemblage van 3 jaar op hout gerijpte lambiek, versneden met lambiek van 12 maanden en verrijkt met een infuus van vlierbloesem. Na hergisting in de fles combineert deze goudkleurige geuze de zure smaak van lambiek met het natuurlijke, frisse vlierbloesemaroma. BlossomGueuze leent zich niet alleen uitstekend als aperitief, maar kan ook mooi gecombineerd worden met gerechten met bijvoorbeeld oesters, vis of fazant.

In de categorie ‘World’s Best Gueuze’ werd de oude geuze van brouwerij Oud Beersel uitgeroepen tot ’s werelds beste. Het goud en zilver gaan echter ook naar het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, dankzij de Lindemans Special Blend 2010 en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René.

De World Beer Awards is een van ’s werelds belangrijkste biercompetities. De wedstrijd vond plaats in Groot-Brittannië. www.worldbeerawards.com