Mercuriusprijs 2019

DELITRAITEUR VEROVERT DERDE PLAATS MET EAT & GO

Delitraiteur heeft zopas de derde plaats veroverd van de prestigieuze Mercuriusprijs, dankzij zijn nieuw «Eat & Go»-concept. De Mercuriusprijs is al meer dan 30 jaar de meest prestigieuze prijs in de handel en wordt uitgereikt door Comeos, de federatie voor handel en diensten in België.

Eat & Go is een onuitgegeven en innoverend concept dat eind 2018 gelanceerd werd door Delitraiteur en ondertussen al 5 restaurants telt: in de stations van Brussel-centraal, Brugge, Gembloux en Luik en in de geanimeerde buurt van de begraafplaats van Elsene.

”Convenience” Handel

Door Delitraiteur de derde plaats te geven heeft de jury van de Mercuriusprijs echt wel gekozen voor convenience. Dat vertaalt zich in het concept en ook in het streven naar authenticiteit, korte keten en duurzaamheid.

De eerste ”Food Court” van Belgie

Delitraiteur Eat & Go is de allereerste Belgische “Food Court”die maaltijdoplossingen aanbiedt voor pendelaars voor ontbijt, voor tussendoortjes, voor dranken of maaltijden die makkelijk ter plaatse, onderweg, op het werk of op school kunnen worden geconsumeerd.

Het concept onderscheidt zich door zijn groene, hartelijke en trendy sfeer, een ideale omgeving om even te ontspannen of op adem te komen en te genieten van een lekker, gezond of stevig ontbijt, een lunch of een gezellige snackpauze. Eat & Go biedt in totaal een assortiment van 200 verschillende schotels -geïnspireerd door een tiental verschillende (wereld)keukens, maar ook slaatjes, biosoep, wraps, bagels, panini’s en ter plaatse belegde broodjes.

Aan de warme toog worden ook warme specialiteiten uit de mediterrane keuken geserveerd, evenals quiches, focaccia’s of pastillas… De nadruk ligt steeds op een evenwichtige, gezonde en smakelijke keuken. Voor het vieruurtje worden voor groot en klein artisanale lekkernijen voorzien zoals de « Tartes de Brigitte ».

Een veelbelovende toekomst

Delitraiteur ziet deze prijs als een mooie erkenning voor de passie en motivatie van een heel team enthousiaste medewerkers. Delitraiteur bereidt zich alvast voor op een verdere uitbreiding van zijn «Eat & Go» concept naar andere steden en strategische doorgangsplaatsen.