Michelin onthult European Young chef award and European Chef mentor

Chefs Niall KEATING en Christian CONSTANT ontvingen hun awards van Michelin voor een publiek van 120 koks verzameld in Boedapest.

Michelin is verheugd de winnaars van de Europese Young Chef Award en de Europese Chef Mentor Award aan te kondigen, die voor het eerst werden  gepresenteerd in de aanwezigheid van 120 chefs uit heel Europa. Deze awards voor de professionele toewijding werden toegekend door een onafhankelijk panel van inspecteurs onder voorzitterschap van Michael ELLIS, internationaal directeur van de MICHELIN gidsen.

De 26-jarige Engelse chef-kok Niall KEATING, wiens Dining Room in Whatley Manor in Malmsbury in de MICHELIN Gids Groot-Brittannië en Ierland 2018 een ster kreeg toegekend, werd laureaat van de Europese Young Chef Award 2018. “Jong, bijzonder getalenteerd en veelbelovend, we voelden dat Niall KEATING een zeer goede keuze was”, zegt Michael ELLIS. “Zijn persoonlijkheid en de al zeer rijke en gevarieerde ervaring, zowel in Groot-Brittannië als internationaal, waren de belangrijkste statements.”

De Europese Award chef-mentor 2018 ging naar Christian CONSTANT, chef-kok van het restaurant Le Violon d’Ingres in Parijs, dat een ster heeft in de MICHELIN gids Frankrijk. “Een charismatische chef-kok met een briljante carrière, Christian CONSTANT geeft enthousiast zijn knowhow en liefde door voor mooie producten, training en heeft de hele generatie chefs geïnspireerd die nu hun eigen team leiden. Zijn passie, vrijgevigheid en openheid zijn waardige kwaliteiten van onze bewondering! ” aldus Michael ELLIS.

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in 31 landen en biedt een showcase van gastronomisch dineren over de hele wereld, maar benadrukt ook de culinaire dynamiek van een land, de nieuwe trends en opkomende jonge chef-koks. De MICHELIN-gids draagt ​​bij tot het prestige van de lokale gastronomie, waardoor steden en landen aantrekkelijker worden voor toeristen. Gesteund door zijn strenge selectiemethode en zijn jarenlange kennis van de horecabranche, biedt de MICHELIN-gids zijn klanten unieke deskundigheid die hen in staat stelt echte kwaliteitsdiensten aan te bieden.