Michelinsterrenchef Savelberg kookt bij Central Park Voorburg

Terug van weggeweest, maar in een compleet vernieuwde setting. Wie houdt van een unieke culinaire ervaring kan zijn hart ophalen van maandag 20 september t/m woensdag 22 september 2021 bij fine dining restaurant en tevens luxe boutique hotel Central Park Voorburg op landgoed Vreugd & Rust. In samenwerking met het team van Central Park bereidt niemand minder dan sterrenchef Henk Savelberg, die een bijzondere geschiedenis heeft met het landgoed, een aantal exclusieve lunches en diners.

Stijlvol, eigentijds en klassiek

Vanaf maandag 20 september 2021 staat er 3 dagen lang een bijzondere gastchef in de keuken van Central Park Voorburg. Henk Savelberg – die tegenwoordig deels in Bangkok woont, waar hij een sterrenzaak leidt die zijn naam draagt – komt enkele lunches en diners verzorgen op de plek waar hij al tientallen jaren voetstappen heeft staan. Het leek SVH Meestergastheer Joey de Kruijf en zijn partner Tamara Holwerda leuk om Savelberg weer uit te nodigen in zijn voormalige keuken. “Al is die wel heel erg vernieuwd hoor,” zegt Savelberg desgevraagd. “Joey en Tamara hebben zowel de keuken als het restaurant helemaal van deze tijd gemaakt. Het is eigentijds, en toch klassiek en stijlvol. Heel knap gedaan.” Het was een van de redenen waarom Savelberg op de uitnodiging inging. “Ik heb veel zin om een paar dagen te komen koken met het team van Central Park op de plek waar ik heel lang een restaurant had dat mijn naam droeg. Het menu dat ik heb samengesteld bestaat uit enkele van mijn klassiekers, met hier en daar een nieuwe uitdaging. Waar ik naar uitkijk? Dat er misschien wel een paar vaste gasten van vroeger komen eten. Dat lijkt me gezellig.”

Tarbotfilet en vanille-soufflé

Het menu dat Savelberg samen met het keukenteam van Central Park heeft samengesteld bestaat uit 4 gangen. Er wordt gestart met een blini met kaviaar en langoustine. Daarna volgt één van de signature dishes van Savelberg; tarbotfilet met venkel. Vervolgens wordt er genoten van een gekonfijte bout van de Anjou duif met sinaasappel. En geëindigd wordt er met een mooie soufflé van vanille, en koffie of thee met chocolade en friandises. Zowel het lunchmenu als het diner bedragen € 125,- per persoon exclusief drank. Uiteraard kan er naar een bijpassend wijnarrangement worden gevraagd, uit een selectie van wel 1000 wijnen uit de wijnkelders van het landgoed. Op maandag 20 september vindt er alleen een diner plaats. Op dinsdag 21 en woensdag 22 september is er zowel een lunch als een diner. De tijden voor de lunch zijn van 12.00 tot 14.00 uur. Het diner vindt plaats tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Er zijn nog enkele suites en kamers vrij, voor wie de avond in het boutique hotel wil doorbrengen.

Gelegen in een aangename, groene omgeving onder de rook van Den Haag staat landgoed Vreugd & Rust, dat Central Park Voorburg herbergt. In de 18e eeuw gebouwd als landhuis, fungeert dit statige rijksmonument nu als boutique hotel, restaurant, bar en locatie voor bijzondere gelegenheden. SVH Meestergastheer Joey de Kruijf en zijn partner Tamara Holwerda zijn sinds 2017 deels eigenaar en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Central Park heeft als doel om met de statige, energieke en gezellige ambiance in combinatie met verfijnde gerechten en een breed assortiment aan wijnen, de harten van alle hogere segment liefhebbers te veroveren.

Central Park Voorburg – Oosteinde 14, 2271 EH Voorburg – Telefoon: 070 3872081- www.centralparkvoorburg.com – E-mail: info@centralparkvoorburg.com