Minor hotels: nieuwe NH Collection in Qatar

Minor Hotels, een hoteleigenaar, -exploitant en -investeerder, met momenteel een portefeuille van 528 hotels en resorts in 55 landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Europa, Zuid-Amerika, Afrika en de Indische Oceaan, kondigt de ondertekening aan van een toevoeging aan haar portefeuille in Qatar. NH Collection Doha Oasis Hotel & Beach Club zal medio 2022 geopend worden en zal het eerste NH Collection hotel ter wereld zijn met een beach club.

Het hotel, in het Ras Abu Abboud gebied langs de oostkust van Doha, halverwege het stadscentrum en Hamad International Airport, is in de laatse ontwikkelingsfaze.  Het vorige Oasis Hotel, waaraan het nieuwe pand zijn naam ontleent, stond op dezelfde locatie en was het allereerste hotel van Doha toen het in de jaren 1950 werd geopend. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en was een prominente bestemming voor lokale Qatarezen, inwoners en staatsbezoekers. .

Het herontwikkelde hotel biedt in totaal 300 gastenkamers, verdeeld over een mix van Superior en Deluxe kamers en meer dan 50 suites, een ontwerp met een mix van moderne en klassieke elegantie. Tot de suites behoren zes Emiri Suites van 156 m², een Presidential Suite van 193 m² en een indrukwekkende Royal Duplex Suite met een luxueuze ruimte van 332 m². Het F&B aanbod zal zeer sterk zijn, met zes restaurants en bars, waaronder twee specialiteitenrestaurants en een bar op het dak.

Extra faciliteiten zijn onder meer spa’s en fitnesszalen voor zowel mannen als vrouwen, een grote balzaal van in totaal 1.200 m² die in tweeën kan worden gedeeld, een tussenverdieping met extra vergaderzalen, een businesscentrum en ondersteunende conferentieruimte. Het nieuwe hotel zal ook een beach club hebben met een zwembad te midden van tuinen, padel tennisbanen, plus aanzienlijke parkeergelegenheid.

Dit is het eerste NH Collection-hotel dat wordt gelanceerd buiten de traditionele werkgebieden van het merk in Europa en Amerika. NH Collection hotels zijn ontworpen voor veeleisende reizigers, zowel voor zaken als voor plezier, die op zoek zijn naar strategische locaties in belangrijke internationale bestemmingen. Het merk combineert doordachte aandacht voor detail, uitmuntende diensten, hoogwaardige innovatieve producten, ultramoderne technologie en echte lokale gastronomie. Het nieuwe pand is eigendom van leden van de Darwish Family, een opmerkelijke firma in Qatar, actief in verschillende handelssectoren.

Minor Hotels heeft momenteel vijf hotels in Qatar met de merken Anantara, Tivoli en Oaks, naast een Anantara en een NH Collection in de pijplijn voor de lancering in 2022.