Moët & Chandon en Yannick Alléno bundelen hun krachten om een unieke pop-up te creëren waar creativiteit, gastronomie en savoir-fête centraal staan voor een zomer in Parijs ontworpen door Charles de Vilmorin.
Moët & Chandon, samen met chef-kok Yannick Alléno, zijn verheugd om de deuren te openen van een feestelijke viering van de Franse cultuur, mode en gezelligheid: Moët in Paris by Allénos. Het restaurant, de bar en de evenementenruimte in het hart van de stad beloven een seizoen lang een soirée boordevol verfijnde culinaire ervaringen in een speels decor, allemaal met een vleugje iconische Parijse flair. Gezien de vele internationale bezoekers die in de zomer naar Parijs komen, biedt Moët & Chandon zowel de lokale bevolking als bezoekers een elegante, fantasierijke en vreugdevolle ontmoetingsplaats waar altijd iets te vieren valt, of het nu gaat om het weerzien met oude bekenden of het smeden van nieuwe vriendschappen.
De keuken wordt georkestreerd door de met Michelin ster bekroonde chef-kok en lange tijd Moët & Chandon ambassadeur Yannick Alléno; jarenlange Moët & Chandon keldermeester Benoît Gouez regisseert de sprankelende drankjes; en het fantastische decor is doordrenkt met de gevoeligheden van modeontwerper en illustrator Charles de Vilmorin. Naast deze Franse savoir-vivre staat er ook Franse savoir-fête op het menu, of beter gezegd, de kunst van het goed feesten: Champagne Happy Hour, proeverijen, dj-sets, verrassende optredens van beroemdheden en livemuzieksessies.
“Moët in Paris by Allénos combineert de grootsheid van ons gastronomisch erfgoed met de levendige geest van het moderne Parijs”, legt Yannick Alléno uit. “Het is een plek waar elk glas Moët & Chandon niet alleen een toast is, maar ook een viering van vakmanschap, gemeenschap en de gedeelde vreugde die alleen zo’n tijdloze elegantie kan inspireren.” .
Als creatieve kracht in de Franse mode creëert Charles de Vilmorin een al even onvergetelijke sfeer in een wereld van levendige kleuren en betoverende bloemen; hij brengt een subtiel eerbetoon aan de natuur, zonder welke het huis niet zou kunnen bestaan. De ruimte is een speelse en creatieve luchtbel, die bezoekers onmiddellijk omhult en verheft in hun genot van het moment en hun band met anderen.
“Moët & Chandon roept een manier van leven op die mij bijzonder inspireert: fantasie, openheid, een gevoel van feestvieren en delen”, bevestigt ontwerper Charles de Vilmorin. “Mijn visie was om klanten en bezoekers een meeslepende ervaring te bieden in een droomachtige en onconventionele wereld die de feestelijke geest en de Franse eigenzinnigheid benadrukt die zo duidelijk aanwezig zijn in het imago van het huis.”
Het restaurant is ontworpen om gesprekken en gezelligheid te stimuleren onder gasten die genieten van gastronomische specialiteiten die zijn gecreëerd door chef-kok Yannick Alléno zelf. Als een knooppunt van oprechte verbondenheid worden in deze pop-up blikken uitgewisseld, beginnen gesprekken en blijft het gerinkel van Moët & Chandonglazen de avond opfleuren. Culinair meesterschap, bruisende champagne en vreugdevol samenzijn smelten perfect samen.
De tijd van het aperitief? 17:43, precies – een tijdstip gekozen als verwijzing naar Moët & Chandon’s oprichting in het jaar 1743. Het is dan, elke avond, dat Champagne Happy Hour begint met een levendige stemming in ware Great Gatsby-stijl grandeur. Naast de aftrap van de festiviteiten van elke avond, is dit moment ook een eerbetoon aan het wereldwijd bekende gebaar Toast met Moët, waarbij het glas wordt geheven met alle aanwezigen. Gasten kunnen ook genieten van een speciale smaakcreatie om te proosten met Moët, perfect gecombineerd met een Moët & Chandon champagne naar keuze, waaronder Brut Impérial, Impérial Rosé of Ice Impérial.
Het menu van chef-kok Yannick Alléno is een uiting van vreugde en een nieuwe zomer: Mijn mooie terrine van eendenlever of burrata van koemelk op olijfpoeder als voorgerecht; kleurrijke vegetarische voorstellen: Gesauteerde trombetta pompoen met amandelen en curry bloem pickles, Groene curry van zuiderse groenten… maar ook fijne stukjes gestoomde vis en gegrild vlees om de zomer te vieren: Zeebrasem in kersenblad, gepeperde rundsfilet “Café de Paris”… Een sprankelend en levendig menu, tot en met de desserts: heerlijke Chocoladefondant met gezouten karamelijs of de must-have Kersenclafoutis. De steeds veranderende wekelijkse evenementenkalender belooft een rijke culturele uitwisseling met Sing Along live piano-optredens; boeiende afterwork proeverijen met het volledige assortiment van de beste champagnes van Moët & Chandon; weelderige weekendbrunches; levendige DJ-sets; en, inspirerende live muzieksessies.
“Gedurende zijn hele geschiedenis, die bijna drie eeuwen beslaat, is Moët & Chandon onderdeel geweest van feestelijke momenten over de hele wereld. Door deze momenten in te kaderen in Moët in Paris by Allénos, brengt het Huis niet alleen hulde aan ons verleden, maar maakt het ook de weg vrij voor het creëren van nieuwe herinneringen,” zegt Moët & Chandon Cellar Master Benoît Gouez. “Deze ervaring is een uitnodiging om de sprankelende gelegenheden van het leven te vieren, gezien door het prisma van Moët & Chandon’s duurzame nalatenschap.”
Traditie ontmoet hedendaags en luxe mengt zich met een gemeenschappelijke gevoeligheid tijdens het seizoensgebonden evenement Moët in Paris by Allénos. Vergankelijk in tijd en plaats, wat er dan en daar gebeurt is een multisensoriële vector van de Franse cultuur op zijn best, en zomers savior-fête op zijn sprankelendst.
Moët in Paris by Allénos is bestemd voor fijnproevers en feestvierders, zowel inwoners als toeristen en blijft de hele zomer open. De exacte sluitingsdatum is wanneer de eerste oogstdag in de Champagne wordt uitgeroepen in de vroege herfst. Moët in Paris by Allénos bevindt zich in Beaupassage, 53-57 Rue de Grenelle, 75007 Parijs, een verkeersvrije schuilplaats in het 7e arrondissement op een steenworp afstand van Saint-Germain-des-Prés. Het is de hele week geopend, van maandag tot zondag, van 12.00 tot middernacht, voor drankjes en borrels; de lunch wordt geserveerd van 12.00 tot 14.30 uur en het diner wordt hervat van 17.00 tot 22.30 uur.
Illus artistic direction ch de vilmorin