Moni paaspavlova’s met blauwe bessen en verse kaas

Nog op zoek naar de perfecte afsluiter van jouw jaarlijkse paasbrunch? Dan is dit luchtige (mini) dessert van Campina exact wat je zoekt. Met deze “minipavlova’s” met blauwe bessen en verse kaas leg je ongetwijfeld jouw gasten in de watten: krokant van buiten met een zachte smeuïge kern en heerlijk fruit. Pure verwennerij!

Elise Noyez is een getalenteerd freelance schrijfster, fotografe en foodstyliste. Met haar voorliefde voor culinaire zoetigheden bakte ze voor Pasen, in samenwerking met Campina, deze overheerlijke minipavlova’s. Sluit jouw paasbrunch af met deze gevulde meringue nestjes en je blaast garanti jouw gasten omver!

Ingrediënten voor 12 minipavlova’s:

Voor de meringue: 150 g vers eiwit (ca. 5 eieren) – Snufje zout – 250 g fijne suiker – 1 theelepel citroensap (of witte azijn) – 1 eetlepel maïszetmeel

Voor de vulling: 250 ml Campina Volle Room 33% – 1 à 2 eetlepels kristalsuiker – 150 g Campina Verse Kaas Vol

Voor de topping: 500 g verse blauwe bessen – 100 ml water – 30 g poedersuiker – Scheutje citroensap – ½ theelepel kaneel

Bereiding meringue:

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede. – 2. Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden. – 3. Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door. – 4. Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel. – 5. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad. – 6. Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.

Bereiding topping:

  1. Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel. – 2. De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef. – 3. Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen

Bereiding vulling: 1.           Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op. – 2. Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.

Afwerking: 1.            Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen. 2. Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.

De Belgische Campina-room zorgt voor een lekkere, smeuïge textuur. De room is gemaakt van Belgische weidemelk, dat is melk van koeien die minstens 120 dagen van de lente tot de herfst in de weide grazen. De Campina Verse Kaas, is met zijn typerende zachte en smeuïge smaak, een 100% natuurlijk product boordevol essentiële voedingsstoffen. Zo is het van nature rijk aan eiwitten en calcium.