Montagne du Jura:

EEN VRIENDELIJKE VAKANTIEBESTEMMING

 

Zowel ‘s winters als ‘s zomers maar ook in het voorjaar en de herfst biedt het glooiende landschap van de Montagnes du Jura veel meer dan alleen reliëf, en dat is vriendelijkheid.Die van de locals, bergbewoners die hun bezoekers uiteraard gastvrij ontvangen, maar ook de vriendelijke sfeer bij de activiteiten, uitstapjes en accommodaties die in de streek te vinden zijn.

Op zoek naar een reisje rond streekproducten en wijn?

Dan ben je hier op de juiste plek! Zoals Jacques Brel het al zong: “van die mooie wijn die we in de Arbois dronken.” In de Montagnes du Jura ontdek je de keuken van de streek via twee bijzondere culinaire evenementen.

De eerste betreft een wijnarrangement bij La Closerie des Capucines in Arbois. In dit herenhuis uit de 17e eeuw schuilt een gastenverblijf en een “academie”, waar je alles leert over de geschiedenis van de wijnbouw in de Jura en de lokale keuken.  Een driedaags wijntripje door de streek, onder leiding van eigenaar Neal Rosenthal, die graag al zijn kennis en onvoorwaardelijke liefde voor wijnen uit de Jura met je deelt.

Das Foto ist ausschließlich für PR- und Marketingmaßnahmen des JOHANNESBAD – BAD FÜSSING/Bayern zu verwenden. Jegliche Nutzung Dritter muss mit dem Bildautor Günter Standl (www.guenterstandl.de) – (Tel.: 00491714327116) gesondert vereinbart werden.

Het tweede evenement vindt plaats in Dole, tijdens het “Week-end Gourmand du Chat Perché”, van 30 september t/m 2 oktober. Dit weekend voor liefhebbers van gastronomie is een eerbetoon aan “lekker eten”, dé gelegenheid om de meest bekende streekproducten uit de Montagnes du Jura (en daarbuiten) te ontdekken. Dole, Stad van Kunst en Geschiedenis, is dan een weekend lang één grote culinaire markt.

En qua accommodatie? Wat is er nieuw?

Accommodaties aan het meer of verscholen in de natuur, luxe of origineel…:laat je verrassen door een van de gerenoveerde of compleet nieuwe vakantieplekjes in de Montagnes du Jura. Aan het Lac de l’Abbaye is het gelijknamige hotel van de familie Piot al generaties lang een bekend adres. De pas opgeknapte kamers met schitterend uitzicht over het meer en de bergen nodigen je uit voor een unieke ontmoeting met de natuur. En bij het restaurant vind je verse en uitsluitend regionale gerechten!

Maar ook een prachtige nieuwe accommodatie in de “Pays Horloger”, bij de Zwitserse grens: Domaine de l’Authentique. De huisjes en luxe chambres d’hôtes van het landgoed, met veelzeggende namen als “Comtoise Duo Spa”, “Love Duo Spa” en “Design Family Spa”, hebben elk een eigen bubbelbad op het terras en een chique inrichting.

Pluspunt: profiteer bij je bezoek aan Dole van de “Dole à Croquer” kortingspas voor proeverijen: de “Grand Croc” of de “Petit Croc”.