Mosaïque van Leonidas

een ode aan Belgische lekkernijen

 

Om het jaar zoet te starten, nodigt Leonidas ons uit voor een heerlijk geluksmomentje door zijn knowhow op het vlak van praliné te combineren met de krokante koekjes en taarten waar België zo fier op is.

Naast de twee Mosaïque-pralines die we al kennen -de Mosaïque ‘Speculoos’ en de Mosaïque ‘Feuilletine’-, ontwikkelde Leonidas twee nieuwe recepten met het oog voor detail waarvoor het merk gekend staat! De twee nieuwe verfijnde creaties die op onze feesttafels prijken zijn de Mosaïque ‘Frangipane’ en de Mosaïque ‘Pain d’amandes’.

Overheerlijke ontmoeting tussen de smeuïge praliné van Leonidas en de Belgische koekjes en taarten

De uitstekende reputatie van de Leonidas-praliné is niet te betwisten! Door de jaren heen ontwikkelde de Meester-Chocolatier immers een grote knowhow op dat vlak en gaf hij zijn praliné een ongeëvenaarde smaak en textuur. Het duurde dan ook niet lang voor Leonidas besloot om zijn praliné te koppelen aan krokante Belgische koekjes en taarten.

Zo ontstonden de eerste Mosaïque-pralines, die meteen een groot succes kenden. Mosaïque ‘Speculoos’: een praline omhuld met melkchocolade en versierd met pure chocolade van Leonidas, gevuld met een heerlijke, krokante praliné met subtiele stukjes speculaas. Mosaïque ‘Feuilletine’: een praline omhuld met melkchocolade en versierd met witte chocolade van Leonidas, gevuld met heerlijke krokante praliné verrijkt met feuilletine, geïnspireerd op het fijne koekje’Brugse kletskoppen’.

Leonidas lanceert twee overheerlijke nieuwigheden om de assortiment Mosaïques, die de harten van de Belgen reeds veroverde aan te vullen:

Mosaïque ‘Frangipane’: Een mix van smaken waarin de pure chocolade subtiel op de achtergrond blijft om plaats te maken voor de traditionele praliné van Leonidas met fijngemalen Faro-amandelen die door hun intense fruitige aroma’ en krokante toets aan frangipane doen denken. Een typisch Belgische smaak die we ook associëren met driekoningentaart.

Mosaïque ‘Pain d’amandes’: een jasje van witte chocolade verbergt een krokante Leonidas-praliné met stukjes boterkoek gearomatiseerd met amandel en biedt een mengeling van zowel zachte als bittere smaken. Een zoetigheid geïnspireerd op de Brusselse specialiteit amandelbrood.

Aanbevolen verkoopprijs : 29,40€/kilo – Réglette : 5,9€ – Geschenkdoos : 7,5€

Sinds 1913 heeft Leonidas één missie: echte momenten van geluk creëren door iedereen te laten genieten van heerlijke chocolade. Met meer dan 1300 verkooppunten in 40 landen heeft Leonidas in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als het favoriete pralinemerk van de Belgen. De onderneming brengt voortdurend nieuwe smaken en seizoenproducten op de markt, naast een ruim assortiment van klassieke pralines, truffels en napolitains. Leonidas werkt uitsluitend met Belgische chocolade met 100 % pure cacaoboter zonder palmolie en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Meer informatie op www.leonidas.com. Leonidas, een doosje vol geluk.