My Tannour opende onlangs de deuren van zijn nieuwe en vijfde restaurant in de universiteitswijk rond de begraafplaats van Elsene. Welbekend bij de Brusselaars, want My Tannour heeft maar liefst vier restaurants in de hoofdstad: vlakbij het Flageyplein, in Sint-Gillis, op de beroemde Wolf food market en in Merode. Het nieuwe My Tannour restaurant nabij de begraafplaats van Elsene is echter totaal verschillend van zijn vier grote broers. Het onderging een totale facelift en is volledig verschillend, bovendien kreeg het nieuwe menu-items, een nieuwe branding en een nieuw interieur. My Tannour ontpopte zich van een snack restaurant met kwaliteitsproducten tot een echt casual street-food restaurant.
Wist je dat het woord ‘Tannour’ verwijst naar een type broodoven dat veel gebruikt wordt in het Midden-Oosten om ongezuurde broodkoeken te bakken?
Achter de ovens van My Tannour staat Georges Baghdi Sar. De van oorsprong Libanese en Armeense chef-kok, opgegroeid in Syrië, stond al op 11-jarige leeftijd in het restaurant van zijn moeder. Op een dag kreeg hij het idee om zijn eigen streetfoodervaring te creëren en zo ontstond in 2019 de eerste My Tannour. In zijn restaurants kan je genieten van heerlijke platte broden gemaakt van volkorenmeel en op Syrische wijze gebakken in de beroemde zogenaamde tannours. De broden worden gevuld met kip, rundvlees of lamsvlees naar keuze en langzaam gebakken op een lage temperatuur om de fijne smaken uit het Midden-Oosten te onthullen. Er werd ook aan de liefhebbers van vegetarische gerechten gedacht! Voor hen staat o.a. falafel, gegrilde halloumi of auberginekaviaar met gegrilde groenten op het menu.
Voor gloednieuwe restaurant werd een nieuw decor, een nieuw design en bovenal een nieuwe menukaart gecreëerd! Het interieur is in tegenstelling met andere restaurants hier modern, fris en klant- en beslist kindvriendelijk. Kleine stoeltjes, aangepast zitkussens, kleurrijke en zacht poefstoeltjes geven een uitnodigende toets. Klanten kunnen zowel aan de balie bestellen maar evenzeer gebruik maken van de automaten waar ze direct hun keuze en preferenies kunnen invullen.
De gezellige drukte die je er ’s middags weervindt is bovendien een mond aan mond reclame, dit samen met de erg kwaliteitsvolle gerechten. Kennissen en vrienden worden hierdoor ongetwijfeld aangesproken om ook eens op ontdekking te gaan en de vrolijke, gezonde en smaakvolle keuken uit het Midden Oosten te proeven.
Naast de geliefde schotels die in de andere My Tannour-vestigingen te verkrijgen zijn, kunnen lekkerbekken in dit nieuwe restaurant genieten van nieuwe gerechten zoals Champignon Shawarma, gekruide en handgebakken oesterzwammen, en Kefta Hash (lams- en rundgehakt met kruiden uit het Midden-Oosten). Voor vegetariërs is er ook een Syrische kaas genaamd Msanarah (kaas van koemelk met zwarte komijnzaadjes). Bij de nieuwe gerechten horen eveneens nieuwe drankjes met smaken uit het Midden-Oosten: Slushy met Kardemom koffie & amandelmelk – Slushy met Tahini & dadelsiroop. De grote eters hebben keuze uit bijgerechten zoals pittige frietjes, hummus, moutabal (brood, gegrilde aubergine, tahini), falafel en gegrilde groenten.
De hoofdgerechten zijn verkrijgbar als broodje en als schotel, de broodjes kunnen zowel worden meegenomen als ter plaatse worden geconsumeerd. Opvallend tussen de bijgerechten zijn de gekruide en handgesneden frietjes met kruiden en lookgarnituur, de humus van gehakte keita met geplette en gesneden erwtje, tahini en olijfolie op basis van look, bij de moutakat worden de erwtjes in de humus, vervangen door aubergines.
Wij opteerden bij onze proeverij voor de Msanarah, een creatie van groentjes, Syrische kazen en grain de rigelle. Een leuke decoratieve presentatie met uitnodigende aroma’s. De kazen werd goudgeel en krokant gebakken en kregen het gezelschap van een kaviaar van licht kruidige en gegrilde groentjes; de heerlijke linzen rustten op een zeer smeuïg bedje kaas van koemelk, subtiel maar lekker gekruid met zwarte komijnzaadjes. Knapperige tannour en als extra een pittige harissa. Globaal lekker en verfrissend, geen lang uitlopende lunch, maar wel een efficiënt, aangenaam en gezond oponthoud. Als drank opteerden we voor een rode wijn en kregen een Chacetta, een100% Libanese wijn aangeboden van het wijnhuis Sant Marti Sarroca. Een wijn geteeld op 100% argilo-calcaire bodem, gevinifieerd met 10 dagen maceratie en nadien 8 maand gerijpt in inoxvaten. Het resultaat is een wijn 12.5% alc vol, vaste rode kleur met frisse en fruitige toetsen. Deze wijn wordt net als de andere wijnen in My Tannour aangeboden in blik, alle informatie op het blikje werd gedrukt op vegetal papier om een minimale inspanning voor een beter milieu te zorgen.
Vier jaar na de opening van het eerste restaurant blijft het merk My Tannour zichzelf opnieuw uitvinden en onze smaakpapillen verrassen. Het is met andere woorden waar je ook bent in de hoofdstad, een adres om niet te missen.
My Tannour – Boondaelse steenweg 467 – 1050 Brussel