My Tannour opende onlangs de deuren van zijn nieuwe restaurant in de universiteitswijk rond de begraafplaats van Elsene. Welbekend bij de Brusselaars, want My Tannour heeft maar liefst vier restaurants in de hoofdstad: vlakbij het Flageyplein, in Sint-Gillis, op de beroemde Wolf food market en in Merode. Het nieuwe My Tannour restaurant nabij de begraafplaats van Elsene is echter ietwat anders dan zijn vier grote broers. De locatie krijgt nieuwe menu-items, een nieuwe branding en een nieuw interieur. My Tannour ontpopte zich van een snack restaurant met kwaliteitsproducten tot een echt casual street-food restaurant.
Het My Tannour concept
Wist je dat het woord ‘Tannour’ verwijst naar een type broodoven dat veel gebruikt wordt in het Midden-Oosten om ongezuurde broodkoeken te bakken?
Achter de ovens staat Georges Baghdi Sar. De van oorsprong Libanese en Armeense chef-kok, opgegroeid in Syrië, stond al op 11-jarige leeftijd in het restaurant van zijn moeder. Op een dag kreeg hij het idee om zijn eigen streetfoodervaring te creëren en zo ontstond in 2019 de eerste My Tannour. In zijn restaurants kan je genieten van heerlijke platte broden gemaakt van volkorenmeel en op Syrische wijze gebakken in de beroemde zogenaamde tannours. De broden worden gevuld met kip, rundvlees of lamsvlees naar keuze en langzaam gebakken op een lage temperatuur om de fijne smaken uit het Midden-Oosten te onthullen. Er werd ook aan de liefhebbers van vegetarische gerechten gedacht! Voor hen staat o.a. falafel, gegrilde halloumi of auberginekaviaar met gegrilde groenten op het menu.
De grote eters hebben keuze uit bijgerechten zoals pittige frietjes, hummus, moutabal (brood, gegrilde aubergine, tahini), falafel en gegrilde groenten.
Culinaire vernieuwingen
Voor gloednieuwe restaurant werd een nieuw decor, een nieuw design en bovenal een nieuwe menukaart gecreëerd! Naast de geliefde schotels die in de andere My Tannour-vestigingen te verkrijgen zijn, kunnen lekkerbekken in dit nieuwe restaurant genieten van nieuwe gerechten zoals Champignon Shawarma, gekruide en handgebakken oesterzwammen, en Kefta Hash (lams- en rundgehakt met kruiden uit het Midden-Oosten). Voor vegetariërs is er ook een Syrische kaas genaamd Msanarah (kaas van koemelk met zwarte komijnzaadjes). Bij de nieuwe gerechten horen eveneens nieuwe drankjes met smaken uit het Midden-Oosten: Slushy met Kardemom koffie & amandelmelk – Slushy met Tahini & dadelsiroop
Vier jaar na de opening van het eerste restaurant blijft het merk My Tannour zichzelf opnieuw uitvinden en onze smaakpapillen verrassen. Het is met andere woorden een adres om niet te missen!
My Tannour – Boondaelste steenweg 467 – 1050 Brussel