Natura breidt haar assortiment uit en positioneert zich als de Belgische referentie voor authentieke smaken

Natura zet haar uitbreiding verder met de integratie van het assortiment van Top Quality, een Belgische fabrikant van konfijten en warme sausen. In totaal telt het traditionele gamma van Natura nu ongeveer 28 producten en positioneert ze zich daarmee als de Belgische referentie voor authentieke, artisanale en natuurlijke sausen.

Je vindt alle smaken terug in Natura

Het verhaal start met een jonge, vooruitstrevende ondernemer die een nieuwe visie en vooral veel overtuiging naar voren brengt. Arthus de Bousise, 35 jaar, staat in voor de ontwikkeling van het merk van de Natura sausen die hij heeft overgenomen in 2012. “Of het nu de Nederlandse Ton Mosterd is of de Brabantse Top Quality, wij hechten altijd belang aan waarden die gemeenschappelijk zijn aan de onze, namelijk authenticiteit en lokaal vakmanschap. Het natuurlijk, artisanaal en eerlijk aspect is steeds essentieel” bevestigt Arthus.

De “Top Quality” blijft garantie

Ook Top Quality breekt niet met onze waarden. Net zoals bij de Natura mayonaise of de Ton mosterd is er aan de basis een man en een familie, gebeten door een passie voor de gastronomie en ambitie voor hard werk.

Achter het merk Top Quality staat chef André Debièvre. Tijdens de jaren 80’ werd hij gepassioneerd door gastronomie en begon hij zijn eigen konfijten te creëren. Zijn producten vielen zo in de smaak dat hij een productie startte, eerst in Genval, daarna in Genappe waar Top Quality zich vandaag nog steeds bevindt. In België gaat de voorkeur vooral naar traditionele uien konfijt (met rozijnen en peper), uien en frambozen konfijt en vijgen konfijt. Hetzelfde gamma wordt ook naar Frankrijk uitgevoerd waar vooral uien konfijt, dat specifiek gekend is voor het garneren bij foie gras, smaakliefhebbers verheugd.

Door het overlijden van André Debièvre in 2012, nam dochter Olivia Debièvre het roer over met alle vergaarde vakkennis van haar vader. Vandaag heeft Olivia beslist om de fakkel door te geven aan Arthus de Bousies: “Het belangrijkste voor mij is het voortbestaan. Bij Natura weet ik dat wat mijn vader gecreëerd heeft, zal worden gerespecteerd en voortgezet. Het assortiment van Top Quality is in goede handen.”

Sinds 1939 maakt Natura sausen en vinaigrettes zonder bewaarmiddelen en voedingsadditieven. Het artisanale productieproces, met grote bakkerijkloppers, geeft de Natura producten een authentieke en huisbereide smaak. Het Belgische Natura-atelier in Tubeke, Waals-Brabant, biedt vandaag werk aan een tiental personeelsleden.

Hoewel Natura sterk vertegenwoordigd is in België, kan je de producten ook terugvinden in Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Zweden, enz. Het jong, dynamisch en gepassioneerd bedrijf uit België wenst haar bekendheid te vergroten en haar kwaliteitsproducten naar voren te brengen op de markt.

Alle producten van Natura zijn beschikbaar in de winkels van Carrefour, Delhaize, … Je kan de filialen met Natura producten terugvinden op www.natura.be/nl/allstore of op de online webshop www.natura.be.