Natural Stone transformeert danslokaal in high end restaurant

Iconische nachtclub/café Danzig in het hart van Den Haag heropende als het gastronomisch restaurant D Cuisine met een luxueus nieuw interieur gericht op natuursteen met de hulp van de hoogwaardige natuursteenleverancier SolidNature.

Danzig is al twintig jaar een ‘instituut’ in de stad. Het ligt op slechts een straat afstand van de Nederlandse parlementsgebouwen en was populair bij hooggeplaatste ministers van de regering. Toen eigenaars Michiel en Valierie Meininger in maart de deuren van het gebouw moesten sluiten als gevolg van de pandemie van het coronavirus, besloten ze in plaats van een eenvoudige verbouwing uit te voeren, een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan – de ruimte om te toveren in een hoogwaardig restaurant.

Terwijl de gerenommeerde Executive Chef Miljo Weimar werd aangesteld om een innovatief Frans-Aziatisch fusionmenu te bedenken en zijn vrouw Sophia Kahtane werkte aan een nieuw bedrijfsmodel en een nieuwe personeelstraining, richtte Ilse van Stoltz van West Egg Creatives zich op het interieurontwerp. Dramatisch, bruin, geëmailleerd Shahan Dark marmer werd gekozen voor de tafelbladen en de sanitaire ruimtes, omdat het onderscheidende aders heeft en slijtvast genoeg is om bestand te zijn tegen constante reiniging.

Aanvankelijk zou hetzelfde bruine marmer worden gebruikt voor het middelpunt van de ruimte – de bar die over de hele lengte van het restaurant loopt en waarin een DJ-cabine is opgenomen. Maar na een bezoek aan de SolidNature-showroom buiten Amsterdam en het enorme aanbod aan stenen te hebben gezien, koos de klant voor Aurea Vesperti, een zwart marmer dat met gouden aders is doorgeschoten, voor de bovenkant van de bar. Deze contrasterende steen loopt door tot aan de pas, waar het eten wordt geserveerd, en creëert een visuele eenheid met de ruimte.

Bij hetzelfde bezoek aan de showroom kreeg de klant het state-of-the-art machinepark van SolidNature te zien, dat elke steen in op maat gemaakte 3D-patronen kan snijden. Voor het onderste gedeelte van de bar, dat bekleed is met Popcorni Travertine, is een speelse, zich herhalende waaiervorm gespecificeerd. Het kan worden verlicht in een reeks van humeurige kleuren om elke gelegenheid te versterken en creëert een sterk, visueel contrast met de gepolijste Aurea Vesperti marmeren bar top. Regelmatige gasten zijn vaak verbaasd te ontdekken dat de bar niet is bekleed met tegels in visschaal, maar een enkele plaat van natuursteen is – het is zo’n sterke eigenschap in de ruimte dat SolidNature veel verzoeken heeft ontvangen voor soortgelijke, op maat gesneden patronen.

@solid_nature