Gezellig feestgedruis…
Diverse initiatieven sporen ons in de loop van het jaar aan om bij het feesten minder alcoholische dranken te degusteren. Hierbij komen o.m verkeersveiligheid en onze gezondheid meer dan eens centraal te staan. Meer en meer Belgen kiezen dus om geen alcohol te drinken om gezondheidsreden en velen vrezen natuurlijk ook de controles op de weg. Maar die bewuste consumenten werden wel tekort gedaan met een saai glas water of een veel te zoete, plakkerige frisdrank.
Sinds een aantal jaren duiken steeds meer alternatieven op. De eerste suggesties werden op hoongelach onthaald en kregen qua smaak en kwaliteit een alles behalve aantrekkelijk label mee. Meerdere inspanningen en verder onderzoek en tests hebben er echter voor gezorgd dat deze aspecten in een positieve spiraal terechtkwamen. Momenteel zijn er heel wat alternatieven die niet alleen smaakvol zijn maar ook kwalitatief hoge toppen scheren en de concurrentie met de originele, alcoholische producten best aankunnen.
Een belangrijk element in deze positieve ontwikkeling werd de bio-cultuur die het mogelijk maakt om hoogstaande basisingrediënten op een verantwoorde wijze te produceren. Binnen de veelzijdigheid van wijnen en alcoholische dranken hebben zij terecht een plaats verworven en horen o.i. ook in dit rijtje thuis.
In een aantal bijdragen plaatsen we enkele in het daglicht evenwel zonder de pretentie volledig te zijn gezien er nagenoeg dagelijks nieuwe producten op de markt komen te meer daar ook nieuwe initiatieven het daglicht zien.
Simone à soif
Deze producent wou inspelen op de nieuwe trend en het saaie glas water en de plakkerige, zoete frisdrank door een aanvaardbaar alternatief vervangen. En het werkt !
Simone a Soif stelt in het algemeen de tendens vast dat er minder alcohol gedronken wordt en dat het marktaandeel van softdrinks stijgt. Omdat er weinig alternatieven zijn op de markt voor wie geen alcohol lust, lanceert Simone à Soif meerdere smaken per jaar. Er zijn vijf smaken volgens seizoen : aardbei + melisse, komkommer + munt, peer + strobloem, appel + geranium en kers + hop.
Agnès Bonfond, CEO van Simone a Soif : “2018 was een schitterend jaar voor Simone à Soif. Le Pain Quotidien besliste om samen met ons de krachten te bundelen voor de creatie van een exclusieve hydrolade. De Acai + Basilicum-hydrolade bleek een schot in de roos. Simone à Soif produceerde vorig jaar zomaar eventjes 70.000 liter hydrolades voor de Belgische en Nederlandse markt. In 2019 veroverden we Frankrijk en onze uitbouw gaat verder.”
Simone a Soif produceert gezonde en milieuvriendelijke drankjes. Er zitten noch suikers noch zoetstoffen in. Ook smaakstoffen en kleurstoffen worden vermeden. Bewaarmiddelen zijn helemaal uit den boze. Bovendien zijn ze licht van smaak wat dan weer ideaal is bij een maaltijd.
De drank bestaat uit water, plantenstoom (hydrolaat genoemd) en lokaal geteelde groente- en fruit van het seizoen, zonder concentraten. Simone a Soif verwerkt geen exotische groenten of vruchten en er wordt geen plastic gebruikt maar glazen drankflesjes.
Wat is Simone a soif! ?
premium bio limonade van echte geperste vruchten (geen concentraten) en echte gedistilleerde planten (geen aroma’s). Dit alles zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen, natuurlijk weinig gesuikerd en bovendien made in Belgium.
Beschikbare smaken: fles 33cl (niet-bruisend) : Appel Geranium – Citroen Munt – Rabarber Lavendel – Peer Strobloem // blik 25cl (licht bruisend): Appel Geranium – Citroen Munt – Rabarber Lavendel