Niet alcoholische feestdrankjes /slot

Foodpairing Edition: feestmenu met mocktails in een feestelijk jasje

 

December wordt ingeluid, en dat wil zeggen: de kerstboom optuigen, uitkijken naar familiefeestjes en genieten van lekkers. Tegelijk zijn er steeds meer mensen die bewust kiezen om te minderen met alcohol, of zelfs volledig sober de eindejaarsperiode door willen gaan. Laaf je dit jaar eens niet aan bubbels en wijn, maar geniet van de feestelijke drankjes van The Mocktail Club. De mocktails werden gepaired met een bijna uitsluitend vegetarisch feestmenu van topchef Thijs Gelaude van Catering Cachette en is er eentje om duimen en vingers af te likken. Klaar voor een kerst zonder kater?

Kerstpret met Catering Cachette

Om te bewijzen dat een mocktail meer is dan een aperitief, ontwikkelden Kaat en Marie samen met topchef Thijs Gelaude van Catering Cachette een feestmenu boordevol veggie opties. “We zijn gestart vanuit de unieke smaken van The Mocktail Club en pairden ze met bijpassende gerechten. Van apero tot dessert creëerde Thijs Gelaude smaakbommen waarbij onze mocktails de perfecte aanvulling zijn.” aldus founder Marie Claessens.

Heerlijk anders

Dit jaar laten we de klassieke ‘kerstkalkoen met kroketten’ van tante Yvonne voor de gelegenheid links liggen en maken we het extra feestelijk aan tafel. Kerstmis, nieuwjaar of eender welke gelegenheid … met het feestmenu van The Mocktail Club x Catering Cachette barst het feest goed los. De pairings vormen een verrassend DIY-feestmenu die bij ons op de kerstdis mogen. Easy to make, boordevol smaak én heerlijk anders, want op de oesters na zijn alle gerechten verrassend vegetarisch.

Kerst zonder kater

Wie zegt dat feestjes niet kunnen knallen zonder alcohol? “Al zijn we zeker geen moraalridders die alcohol de wereld willen uitbannen. We willen wel iedereen de keuze geven zonder in te boeten op de culinaire beleving. Naast onze mocktails kan je natuurlijk ook afwisselen met een glaasje wijn. You do you! Zo kan iedereen genieten van een culinair feestmaal. Want samen gezellig genieten, daar draait het allemaal om, toch?”, zegt co-founder en zus Kaat Claessens.

De mocktail -en foodpairings

apero : Rhubarb & Fennel Mocktail met Zeeuwse oester

Starter : Beetroot & Ginger Mocktail met springroll van rammenas Lemongrass & Chili Mocktail met vegetarische ceviche

Main:  Green Tea & Orange Blossom Mocktail met Oosterse sobanoedels

to share : Grapefruit & Vanilla Mocktail met tomatentaart

dessert : Basil & Elderflower Mocktail met sablé breton en sorbet van clémentine Apple & Thyme Mocktail met tarte tatin van rabarber

The Mocktail Club serveert alcoholvrije cocktails op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Verse vruchten en kruiden vormen de basis van deze premium mocktails. Bye bye bewaarmiddelen, smaakstoffen en geraffineerde suikers. De mocktails zijn ready to serve. Gewoon schudden met de fles, op ijs serveren, afwerken met de juiste botanical en je mocktail is klaar. Kwaliteit in een handomdraai.

De drijvende kracht achter deze Belgische start-up zijn de zussen Marie en Kaat. Marie ontdekte op haar 18 dat ze alcoholintolerant was. Wat in het begin voelde als een klein drama, werd al snel iets positiefs door het oprichten van haar eigen alcoholvrij merk. Er zit veel toewijding, liefde en respect in de mocktails van de twee zussen, en dat proef je! Een alcoholvrije beleving die diepgang, verfijning en kwaliteit vooropstelt, dat vind je terug bij The Mocktail Club. Het doel is simpel: meer gezellige hangouts, dan slechte hangovers! Easy to love, easy to serve. Cheers!