Nieuw designhotel: Radisson RED Wenen

Radisson RED Vienna ligt op een benijdenswaardige locatie aan de rand van de beroemde wijk Leopoldstadt in Wenen. Het is een nieuw gebouwd, designgericht hotel en de thuisbasis van Istros, een unieke bar op het dak met uitzicht op de stad en de Donau. Radisson RED Wenen is het eerste Radisson RED-hotel in Oostenrijk. Radisson Hotel Group laat de stad kennismaken met dit luxueuze, op kunst en design gerichte merk.

Radisson RED Wenen is een full-service hotel met een twist op het conventionele en is gevestigd in een monumentaal gebouw waarvan de witte metalen gevel, de goudkleurige ramen en het glazen huis op het dak het onderscheiden van de rest van de gebouwen in de buurt. De 179 kamers en suites van het hotel hebben een modern design met plafonds van zichtbeton, een reeks schilderijen met rode accenten en grote erkers die dienst doen als comfortabele zitplaatsen waar gasten kunnen genieten van het uitzicht op de stroom en de binnenstad.

Istros, een bar op het dak van het hotel, is gevestigd in een serre-achtige structuur met een terras dat de onderlinge verdieping deels overdekt. Het is de bedoeling dat Istros de nieuwe plek in Wenen wordt voor een drankje met uitzicht. De uitzonderlijke ruimte biedt een gezellig maar extravagant loungegevoel, dat de grenzen tussen binnen en buiten doet vervagen met een panoramisch uitzicht van 360 graden over Wenen. Weners en hotelgasten kunnen genieten van vakkundig gemaakte cocktails, een grote selectie van wijnen en sterke dranken, bier van de tap en barista’s terwijl u de zon ziet ondergaan over de bruisende stad en het Weense bos in de verte, luisterend naar de DJ die vlotte deuntjes speelt.

Op de benedenverdieping van Radisson RED Vienna bevindt zich restaurant Sarai met zijn eclectische keuken geïnspireerd door de Zijderoute, met gerechten uit Oost-Azië, India, het Midden-Oosten en Europa. Sarai is het sociale centrum van het hotel met co-working ruimtes, een bar, en een comfortabele lounge waar gasten en de lokale bevolking elkaar ontmoeten, werken, eten en drinken. Op warme dagen kunt u op de binnenplaats al-fresco dineren onder de reusachtige in het oog springende muurschildering van de Weense beeldend kunstenaar David Leitner, die de stedelijke omgeving van de wijk weerspiegelt. Tot de flexibele vergaderruimten behoren een volledig uitgeruste vergaderzaal met daglicht en een privé boardroom met videoconferentietechnologie die in verbinding staat met de binnenplaats en restaurant Sarai, waardoor de mogelijkheden voor interactieve en creatieve vergaderingen worden uitgebreid.

De locatie van Radisson RED Vienna maakt het hotel tot een uitstekende uitvalsbasis voor zakenreizigers en vakantiegangers. De metrohalte Schottenring ligt net buiten het hotel en is gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer te bereiken. Radisson RED Vienna ligt net buiten de drukke binnenstad en biedt gemakkelijke en handige verbindingen naar de zakelijke knooppunten van de stad, het centraal station en de luchthaven.

Wenen, de thuisbasis van de Habsburg monarchie gedurende meer dan zes eeuwen, beschikt over een immense verscheidenheid aan paleizen, musea, muzikale podia, gastronomische bestemmingen en winkels om te genieten van de fijnere dingen in het leven. Van het Habsburgse paleizencomplex in het centrum tot het uitgestrekte Schönbrunn paleis, van de grootse collecties van de voormalige keizers tot het innovatieve MuseumsQuartier, culturele hoogtepunten in overvloed. De ‘Stad van de Muziek’ was de thuishaven van componisten als Mozart, Beethoven, Strauss en Haydn, en is tot op de dag van vandaag een bloeiend podium voor live-muziek van de Wiener Philharmoniker, de Staatsopera en de concertzaal Musikverein.

Radisson RED Vienna is het vierde hotel van de groep in Wenen, naast Radisson Blu Style Hotel, Wenen in het eerste district, Radisson Blu Park Royal Palace Hotel, Wenen in de buurt van Schönbrunn Palace en Hotel Rathauspark, een lid van Radisson Individuals in de buurt van het stadhuis van Wenen.