Côte des Bar – Champagne Benoit Gaullet

Benoit Gaullet heeft een breed gamma champagnes: Brut, Demi-sec, Rosé en een Cuvée fût de chêne. De champagne is het resultaat van het werk in de wijngaard, zorgvuldige oogst en nauwgezette persing in de eigen chai. De champagnes van wijnhuis Benoit Gaullet zijn puur of assemblages waarbij maximaal drie druivensoorten: pinot noir, pinot meunier en chardonnay worden gebruikt. Als extra worden enkele champagneproducten aangeboden, nl ratafia de champagne en  marc de champagne.

Wijnhuis Benoit Gaullet ligt in Meurville, in het hart van de Côte des Bar, in het departement Aube. Het dorp is omgeven door wijngaarden, die heuvels en hellingen bedekken die bij elke seizoenswisseling mooie kleuren geven. Meurville wordt doorkruist door een rivier, de Landion, het dorpje heeft een kerk uit de 12e eeuw met zijn fresco’s en zijn sarcofaag, het ontdekken waard.

Degusteren kan in de schaduw van een kastanjeboom aan de oriëntatietafel, van hieruit kan met ook het prachtige landschap van de Landion-vallei bewonderen. In de omgeving het pretpark Nigloland, op 6 km van deze kelders, het Memorial van Generaal De Gaulle, op 25 km, of naar de Club des Marques in Troyes, op 40 km.

Brut : 80% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 5% Meunier

Deze Champagne is een mix van de fruitigheid van de Pinot Noir en de finesse van de Chardonnay geoogst in de eigen wijngaarden en gerijpt in de kelders.  De samenstelling en de bijzonder fijne bubbel, die het resultaat is van een rijpingsproces in de kelders, maken er een aangename en lichte cuvée van die bij elke gelegenheid gedronken kan worden! Ons vinificatieproces sluit elke ontkleuring of filtratie uit, wat garant staat voor de authentieke smaken van een fijn aroma met fruitige nuances.

Demi-sec: 80% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 5% Meunier

Deze Champagne is eveneens een blend van 80% Pinot Noir en 20% Chardonnay weliswaar duidelijk meer gesuikerd. Ideaal na de maaltijd of bij het dessert. Past eveneens bij de thee en een gebakje en bij zoet-zoute bereidingen. Fijnproevers zullen er de ganse dag en tijdens de ganse maaltijd van genieten.

Rosé: 100% Pinot Noir

De fruitigheid en elegantie van Rosé… Een mooie frisheid, een lichtroze kleur, fijne belletjes, aroma’s van rood fruit… Een vrouwelijke cuvée vol gratie en elegantie die  uitzonderlijke momenten, glans en verfijning zal geven. Deze rosé is een perfecte begeleider van zeevruchten en vleesgerechten of gewoon uitstekend als aperitief.

Cuvée blancs de noirs : 100% Pinot Noir

De fruitigheid en rondheid van Pinot Noir…Le Blanc de Noirs, uitsluitend gemaakt van Pinot Noir, de dominante druivensoort aan de Côte des Bar, is de weerspiegeling van een verfijnde en subtiele knowhow voor uitzonderlijke momenten. Een verleidelijke en gastronomische cuvée die geen gebrek heeft aan bewonderaars. De druiven zijn afkomstig van percelen van meer dan 20 jaar oud, geselecteerd vanwege hun zuidelijke ligging. Ideale aperitief, maar ook een begeleider van uw meest delicate gerechten.

Brut cuvée tradition : 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay

De elegantie van houtachtige noten…Deze champagne heeft de bijzonderheid dat hij de finesse van de Chardonnay perfect combineert met de fruitige noten van de Pinot Noir, maar ook met de houttoetsen van de gedeeltelijke rijping in eiken vaten. Een uitzonderlijke cuvée geproduceerd in beperkte hoeveelheden met een goudgele tint

Cuvée de l’Hôtel de l’Arquebuse : 100% Chardonnay

Een buitenbeentje midden de overvloed van Pinot Noir. Veel steden in het land dat eens de Champagnestreek vormde, hadden een compagnie Arquebusiers. Soldaten gewapend met oud vuurwapen afgevuurd na de ontbranding van een lont. Deze cuvée van 100% Chardonnay, genoemd naar het Hôtel de l’Arquebuse (1640-1790), heeft een grote aromatische zuiverheid, een lichte mousse, fijne en levendige belletjes.

De frisheid en finesse van Chardonnay…een cuvée finesse die geuren van citrus en gedroogd fruit uitademt… Een aangename persoonlijkheid van de Côte des Bar… Gewaardeerd als aperitief, maar ook als begeleider van uw fijnste gerechten.

Digestifs

De Digestifs van het wijnhuis zijn gerijpt op hout gedurende meer dan 10 jaar “XO”, zij laten de subtiliteit van de smaken en de parfums van vruchten tot uitdrukking komen. Om te drinken bij de maaltijd, als digestief, als basis voor cocktails of geserveerd met ijs en sorbets.

Ratafia de Champagne 40° (Champagne Ratafia) : In tegenstelling tot gluhwein, zal de Ratafia de Champagne, zeer fris, als aperitief worden gewaardeerd. De Vieux Marc de Champagne 18° (Oude Marc van Champagne) wordt door kenners beslist aangeprezen om de maaltijd op een aangename manier af te sluiten.

www.champagne-benoit-gaullet.fr