Nieuw Knokke-Heist: Lakeside Paradise sport hostel

De Lakeside Paradise Sleep Inn kreeg een make-over… en werd Lakeside Paradise SPORT HOSTEL. De enige jeugdherberg te Knokke-Heist startte in 2012 als onderdeel van Lakeside Paradise en heeft 64 slaapplaatsen verdeeld over 10 kamers.

Er zijn kamers van 4, 8 en 12 personen. Elke kamer heeft een eigen thema en inkleuring via eigen fotomateriaal van diverse wereldbekende surfspots. Elke bezoeker wordt dus ondergedompeld in een fantastische sfeer en unieke omgeving. Er zijn gemeenschappelijke, maar afzonderlijke douchecabines & toiletten voor dames & heren op de gang alsook alle nodige faciliteiten voor mindervaliden. Hierdoor kreeg de hostel van meet af aan het hoogst haalbare kwaliteitslabel A+ toegekend van Toerisme Vlaanderen.

Gasten uit de Sport Hostel kunnen ’s morgens opteren voor een ontbijt à la carte aan de Tiki Bar op het terras. Voor groepen +20 personen zijn er allerhande cateringformules uitgewerkt, waaronder ook een ontbijtbuffet, broodjeslunch, BBQ etc.Het Lakeside restaurant, waar bovendien iedereen dagelijks welkom is biedt lunch, tapas en diner à la carte aan. Bovendien kunnen  sporters genieten van specifieke sportvoeding en een verse, gezonde wereldgerichte keuken aan die zeker een meerwaarde biedt.

Sport Hostel: proeven van wel 100 verschillende sporten in Knokke-Heist!

Frank Vanleenhove: “Vanaf dit jaar willen we onze jeugdherberg omvormen tot een echte Sport Hostel, waar uiteraard iedereen welkom blijft! Het gaat om de totaalbeleving en de sfeer, waarbij we ook onze gasten willen doen genieten van de aangeboden sportmogelijkheden. Daar we met onze familie, die samen met ons personeel instaat voor de uitbating, allemaal zelf heel graag sporten, gaf het telkens grote voldoening om te zien hoe onze bezoekers volop konden proeven van de eigen aangeboden sporten : wakeboarden, waterskiën, kneeboarden, skateboarden…

Maar ik heb het niet alleen over watersporten. We krijgen fietsers over de vloer die de ganse Belgische kust, Noordzeeroute of zelfs Europa doorkruisen… Voetbal- , hockey- en basketbalploegen op stage, zwemteams die bij onze naaste buren van het sportcomplex Sportoase terecht kunnen, tennis-en padelspelers die deelnemen aan één of ander tornooi, wandelaars van de Canadese Bevrijdingsmars, atleten van de Zwin- en halve triatlon en andere deelnemers aan zovele lokale sportevents… of deelnemers aan een event of tornooi van een lokale sportvereniging…

Dit alles geeft een hele goede vibe en voldoening aan onze sportclub en die willen we graag verder uitbouwen. Het is fantastisch wanneer we onze gasten voor het ontbijt zien wandelen of joggen rond het Duinenwatermeer en daarbij al dan niet gebruik maken van de outdoor Gym !

Vanwege het uitgebreide sportaanbod krijgen we veel bezoek van groepen zoals zeeklassen, sportclubs die hun competitieseizoen voorbereiden, families, vriendengroepen en bedrijven die bij ons hun ding kunnen doen. Voor hen zijn er specifieke arrangementen voorzien en beschikken we bovendien over 2 polyvalente zalen zodat de privacy van de groep behouden blijft. We bieden bovendien ook  eigen fietstochten aan, terwijl een bezoek aan het Zwinreservaat, de golf, speelplein…ook tot de mogelijkheid behoren.

Ook individuele bezoekers, die van over gans de wereld afzakken naar Lakeside Paradise om ons cable park te bezoeken, zijn uiteraard gewaardeerde gasten. Onze kabelbaan staat niet voor niets geklasseerd bij de top 10 kabelparken op de wereldranglijst! Extra troeven zijn natuurlijk ook de parking tot aan de deur en de onmiddellijke nabijheid van trein-, tram- en bushalte, terwijl het strand en stadscentrum zich bevinden op wandelafstand.

Knokke-Heist staat immers écht voor een zee van sport. In onze gemeente kan je maar liefst zo’n 100-tal !!!! verschillende sporten uitoefenen. Daarom is een Sport Hostel in onze stad een logische aanvulling. Bovendien: als je onze ligging bekijkt, liggen we als het ware in het epicentrum van de aangeboden sportmogelijkheden in Knokke-Heist! “

Sportcentra:

1 Kilometer ten Noorden het grootste sportveld ter wereld: het strand en de aanpalende Noordzee. Ten oosten op wandelafstand: het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark met daarnaast sporthal de Stormmeeuw. Ten westen: Stadion De Taeye met daarnaast het Sportcentrum Laguna en de tennisclub Duinbergen. Ten zuiden: Sportstadion Molenhoek en Vita Sport,en straks de golf ?

En op onze Duinenwater site zelf, om het helemaal compleet te maken: een skatepark en zwembad Sportoase met fitness, spinning, yoga, pilates, aqua gym en noem maar op. Knokke-Heist samen met Lakeside Sport Hostel: waar sporters thuis zijn.

Lakeside Paradise Sport Hostel – Duinenwater 41 – 8300 Knokke-Heist – overnachtingen vanaf 20€ pp.

050/60.60.35 – info@lakesideparadise.bewww.lakesideparadise.be