Nieuw op de hoek: resto-café-deli Finch

Fris concept, vernieuwende kaart. Deze zomer kreeg Antwerpen er met Finch een fijne eetplek bij. Op de kaart: gerechtjes met veel verse groenten en een subtiele Japanse twist. Om te delen, zodat de keuzestress miniem blijft.

Chef Aiko Linssen stripte het hoekpand van een voormalig volkscafé in de Antwerpse Vinkenstraat en gaf er haar eigen invulling aan met Finch: een fris eetconcept met een al even vernieuwende kaart. Finch is een restaurant/café/deli, met de nadruk op kwaliteit. Iedereen kan er terecht voor een drankje, een lichte lunch, apero of uitgebreid diner met sharing dishes. Aan de deli counter bij de bar kan je ook gewoon take-out bestellen.

Aiko is gepokt en gemazzeld in de gastronomie, catering en bio-keuken, en je proeft die ervaring in haar doordachte signature dishes. Geroosterde bloemkool met sriracha en katsu, Labneh met miso aubergine, zeewiersalade met sesamdressing…Veggies en vegans beginnen vast te watertanden bij de vele verse groenten. Maar ook verknochte vis-en vleesfans blijven niet op hun honger zitten. Proef zeker de handgemaakte veal en pork gyoza, ceviché met yuzu of –bij grotere honger –de Simenthaler beef. Goed nieuws voor twijfelaars: de gerechten zijn bedoeld om te delen zodat je van alles kan proeven.

De subtiele Aziatische touch, verbonden aan Aiko’s Japanse roots, komt terug in het interieur. Niet strak minimalistisch, wel toegankelijk en huiselijk, met veel hout en warm groen – als een tweede living. Het net zo gezellige terras spreidt zich uit over de volledige straathoek.

Finch is de kinderdroom waar Aiko al sinds haar zevende (!) naartoe werkt. Ze ontdekte al erg vroeg de passie voor goed eten en vooral om anderen blij te maken met haar keuken. Ook de interactie met haar gasten is heel belangrijk: je moet de liefde proeven. Ze verwacht dan ook dezelfde standaard van haar medewerkers en leveranciers. Naast kwalitatieve ingrediënten betekent dat een uitgekiende drankkaart met prima cocktails, Belgische bierclassics en zorgvuldig uitgekozen, unieke wijnen.

Praktische info

Finch – Vinkenstraat 1 – 2018 Antwerpen – tel. +32 3 544 84 82 – info@thefinch.be

Open van dinsdag tot en met zaterdag 10u tot 01u.