Oh my Gouda da’s veggie!

Drie verrukkelijke en vliegensvlugge veggie recepten

 

We gaan allemaal steeds bewuster om met voeding en zoeken regelmatig naar smakelijke alternatieven voor vlees. Valess is pionier in melkgebaseerde vleesvervangers en laat zowel flexitariërs als vegetariërs watertanden. Het gamma is rijk aan gezonde melkvezels, specerijen en kruiden en de stevige bite onderscheidt Valess met stip van andere vleesvervangers. Valess pronkt ook met mooie nutriscores. Foodstyliste Lot Van Riel ging aan de slag met de veggie toppers en bedacht drie easy peasy gerechten. Allen in een handomdraai klaar, smullen maar!

Het Valess assortiment bestaat uit vier voedzame toppers, rijk aan calcium, proteïne, vezels. The very best of it? Ze zijn super snel te bereiden. Valess schnitzel – Valess schnitzel met Gouda – Valess CrispySticks – Valess Burger (héérlijk op de barbecue!)

Het nieuwe assortiment pronkt bovendien met een nutri-score A, en een nutri-score B voor de schnitzel met Gouda.

  1. MINI WRAP MET CRISPY STICKS

Ingrediënten 4 personen : 8 crispy sticks – 1/8 rode kool – 2 mango’s – 2 avocado’s – 10 g platte peterselie – 10 g koriander –     ½ krop ijsbergsla – 1 Spaanse rode peper – 2 limoenen – 4 wraps – 2 el olijfolie – Peper van de molen en zout

Ingrediënten Green Goddess-saus: 2 el mayonaise –            2 el zure room – 5 g bieslook – 5 g platte peterselie –    5 g dragonblaadjes – 5 g dille – 5 g basilicum – ½ teentje knoflook – Sap van ½ citroen – Scheutje water

Ingrediënten voor de gepekelde uien: 2 rode uien – Sap van 1 limoen – 1 klontje rietsuiker – 5 g verse koriander

Bereiding

  1. Snijd de rode ui in ringen en pekel ze een uurtje in het limoensap met suiker en fijngehakte koriander. – 2 Snipper de rode kool en de ijsbergsla zeer fijn. – 3. Snijd de avocado in blokjes, samen met de mango. – 4. Snipper de peterselie en koriander fijn en hussel deze onder de kool en ijsbergsla. Besprenkel met olijfolie en limoensap. – 5.Leg de wraps even op de grill. – 6. Bak de crispy sticks krokant in een pan met hete olie. – 7. Voor de Green Goddess saus doe je alle ingrediënten, behalve het water en het citroensap, in de beker van de staafmixer en pureer tot een mooie, gladde groene saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Indien niet lopend genoeg, kan je er een klein scheutje water aan toevoegen. – 8. Neem een wrap en verdeel er de groentjes over. Leg er de crispy sticks op en top met de gepekelde rode ui en enkele plukjes koriander. – 9. Serveer er het Green Goddess sausje bij.
  2. VEGGIE BURGER

Ingrediënten 4 personen:            4 pistolets of hamburger broodjes naar keuze – ½ komkommer – 1 rode ui – 1 tomaat – ¼ aubergine – 200 g gemengde jonge sla – 1 bakje tuinkers – 100 g humus met rode biet (kant-en-klaar) – 4 el olijfolie – Peper van de molen en zout (+ extra zout voor de aubergine)

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in schijven van ongeveer 1 cm dikte en laat even trekken met wat zout. – 2. Snijd de komkommer met de mandoline in lange dunne plakken. Snijd de tomaat in dunne plakken van ong. 0,75 cm. – 3. Spoel de sla voorzichtig en laat even in ijskoud water rusten zodat hij lekker knapperig wordt. Laat uitlekken en zwier droog. – 4. Spoel de plakken aubergine en dep droog. Zet een grillpan op het vuur met olijfolie en grill er de aubergines in. Kruid met peper. – 5. Bak de burger langs beide kanten in een pan met olijfolie. – 6. Besmeer de onderkant van het broodje met de rode bieten humus. Leg daarop de sla en daarop de burger. Top met de gegrilde aubergine, enkele plakken komkommer, een plakje tomaat, rode uiringen en een toefje tuinkers. – 7. Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer.

SCHNITZEL MET SALADE VAN VENKEL EN APPEL, GEROOSTERDE WALNOTEN EN YOGHURTSAUSJE

Ingrediënten 4 personen : 4 schnitzels met gouda – 2 el olijfolie

Ingrediënten salade: 1 venkelknol – 1 appel – Sap van ½ citroen – 10 g bieslook – 10 g dille – 50 g walnoten – 1 kl mierikswortelpasta – 50 g gedroogde veenbessen – 200 g Griekse yoghurt – Scheutje water – 1 el witte balsamico-azijn – Peper van de molen en zout

Bereiding

  1. Snijd de venkelknol in flinterdunne plakken en leg in ijskoud water. Spoel de appel en snijd met de mandoline in flinterdunne plakken. Besprenkel met citroensap. – 2. Snipper de bieslook en dille fijn.- 3. Meng de yoghurt met mierikswortel en witte wijnazijn, breng op smaak met peper en zout en verdun met een scheutje water. – 4. Hussel de venkel en appel onder de saus, samen met de groene kruiden zodat je een smeuïge salade krijgt. – 5. Rooster de walnoten in een anti-kleefpannetje en hak fijn.- 6.Bak de schnitzel in de hete olie en snijd doormidden. Serveer de salade erbij en werk af met groene kruiden. Bestrooi de salade met de gehakte walnoten en gedroogde veenbessen.

Het Valess-gamma is sinds april verkrijgbaar bij Carrefour aan een adviesprijs van €3,19 voor de Valess Schnitzel en Burger en €3,39 voor de Schnitzel Gouda en Crispy Sticks.

Meer informatie vind je op valess.be