Ontdek nieuwe fijne sterke dranken op Global Spirits Expo

Op zondag 18 juni worden liefhebbers van sterke dranken extra verwend met meer dan  2000 verschillende referenties tijdens de Global Spirits Expo: een publiek toegankelijke proeverij met festival allures in San Marco Village in Schelle bij Antwerpen. Men kan kennis maken met lokale en internationale nieuwe dranken en dit zowel puur als verwerkt in een cocktail. Om de twee uur zullen internationaal vermaarde bartenders hun nieuwste smaak creaties presenteren. Zéér inspirerend en handig om zelf aan de slag te gaan thuis.

Initiatiefnemers zijn twee verdelers van sterke dranken die met dit laagdrempelig forum aan de groeiende belangstelling voor alcoholische dranken een antwoord bieden. “De gin hype is een beetje over zijn hoogtepunt heen, maar de trend waarbij de consument meer dan gewone interesse voor gedistilleerd toont, wint nog steeds aan kracht,” aldus Boris Wassenaar die samen met collega Dimitri Van Thuyst op zondag 18 juni zo’n honderd exposanten samenbrengt. In de marge daarvan voorziet het duo ook edgy foodtrucks om de onvermijdelijke honger te stillen en live muziek dankzij FG radio die het evenement in een zachte festivalsfeer zal dompelen. Global Spirits Expo krijgt duidelijk een lifestyle cachet met een 20 tal exclusieve standhouders waarbij leuke prijzen worden verloot onder de aanwezigen.

“Naast de gin & tonic trend zien we een revival van vermouth en er is ook een verhoogde interesse voor minder evidente referenties zoals bijvoorbeeld mezcal en tequila. Bourbon whisky als herontdekte spirit  zorgt steeds vaker voor heerlijke cocktails,” aldus Wassenaar. Het openen van verschillende cocktailbars in heel het land heeft de laatste jaren de interesse voor gedistilleerde dranken aanzienlijk doen toenemen. “ We zien bij de consument nieuwe interesses voor spirits die vroeger veelal beperkt bleef tot de traditionele referenties zoals single malt whisky, Cognac of vodka.”  Vaak zijn gewaagde combinaties met dranken van over de hele wereld in staat om zintuigen op een ongekende manier te prikkelen waarbij de presentatie zeer belangrijk is. Verschillende kunstenaars zullen werken presenteren en de organisatie zorgt verder ook voor verrassingen die de bezoeker een onvergetelijk dag zullen bezorgen.

Met een systeem van bonnetjes (waarde € 2.50) kan iedereen proevertjes bestellen. Ook de mogelijkheid tot aankoop aan speciale beursvoorwaarden van een fles voor thuisverbruik is voorzien. Er zijn ook ‘Golden tickets’ te winnen op de Facebookpagina van Global Spirits Expo die de gelukkige extra privileges geven op GSE. Global Spirits Expo heeft op zondag 18 juni van 12 tot 20 uur plaats in San Marco Village in Schelle, gelegen langs de A12, op vijf minuten van Antwerpen en twintig minuten van Brussel. Vlot te bereiken met het openbaar verkeer en  een ruime gratis parking is voorzien. Taxi’s zijn beschikbaar mocht dat wenselijk zijn want te veel drinken en rijden gaat natuurlijk niet samen.