Op de proefafel: Mas du Bouquet 2011

Carrefour Hypermarkten- Op de proeftafel Mas du Bouquet 2011

 

Deze wijngaarden aan de voet van de Dentelles de Montmiral zijn sinds 1947 in handen van de familie Manganelli die een emotionele binding heeft met hun regio en tegelijk een enorme passie voor wijn uitstraalt.

De regio wordt gekenmerkt door de ruwere en wilde landschappen van garrigues die nochtans volop genieten van de overvloedige zon en een mooie ondergrond voor meerdere druivenrassen vormen. De Mas du Bouquet is een melange van Grenache, Syrah en Mourvedre die de Vacqueyras een leuk aromatisch karakter meegeven.

De wijnmeester van de Mas du Bouquet selecteert de druiven na het proeven om per perceel het beste fruit te kunnen garanderen. Het bewust laag houden van het rendement per hectare staat anderzijds borg voor een mooi geconcentreerde wijn. Vinificatie, maceratie en rijping gebeuren volledig in respect voor de streek en regionale tradities, dit resulteert in een mooie Vacqueyras met aroma’s van zwarte bes en specerijen die zich in de mond nog krachtiger affirmeren in mooie toetsen van zwart fruit, maar ook kruidige accenten en zoethout laten optekenen. Bewaarpotentieel 7 jaar – Normale prijs €11.99 – promoprijs €9.99.

Mas du Bouquet 2011 is een meervoudige medaillewinnaar die past bij gebraden melklam, gegrild rundgebraad, geaffineerde kazen. Te drinken op kamertemperatuur, vooraf karraferen is een aanrader.