Op de proeftafel Château Lascombes

Met de aparte proeverij van de Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, oogst 2013 zorgde Château Lascombes voor een wel speciale introductie waarbij we ook de eerste melange van de drie wijnrassen kregen aangeboden. Frisheid en fruitigheid zijn alvast kenmerken die het wijnjaar 2013 zullen ondersteunen, wijnjaar dat wellicht nooit een uitzonderlijke millésime wordt, maar, na voldoende rijping en oudering toch voor aangename aroma’s kan zorgen.

Château Lascombes 2007:

De donkere purperen mantel van deze wijn krijgt in het glas vlotte en sterke glinsteringen met mooie violetkleur. De aanvankelijk gesloten aroma’s geven in de neus een vermoeden van getorrifeerde accenten die bij aeratie langzaam hun complexiteit onthullen. Mooie toetsen van rijp zwart fruit waarbij de  zwarte kers toch dominant blijft op de discrete houttoetsen.

In de mond noteren we een ietwat bruske aanval op de smaakpapillen. Toch nemen finesse en elegantie langzaam hun plaats en ontwikkelt zich een leuke rondheid met eigen karakter, enig vermoeden dat deze millésime neigt naar vooral een vrouwelijke belangstelling. Verdere rijping zal wellicht nog voor enkele minder scherper kantjes zorgen. Een wijn met lange afdronk en fruitige ondertoon.

Melange Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 45% en Petit Verdot 5%. Gerijpt op 85% nieuwe Franse eik en maximale opbrengst 40.5hl/ha.

Château Lascombes 2001:

Een wijn met mooie dieprode kleur en leuke schitteringen. In de neus komen vrijwel onmiddellijk complexe aroma’s tot ontwikkeling die gedomineerd worden door rijp zwart fruit, terwijl de harmonieuze houttoetsen zorgen voor aangename delicate accenten.

In de mond worden de smaakpapillen aangesproken door krachtige, ronde en ietwat vettige toetsen die met grote elegantie een mooi harmonieus samengaan vormen van fruitige en kruidige accenten terwijl de subtiele houttoetsen behoedzaam op de achtergrond blijven. Een wijn met mooie lange afdronk en subtiele chocoladetoetsen.

Château Lascombes is een modelwijn van charme en rondheid van Merlot met de klassieke toetsen van Cabernet Sauvignon met mooi evenwicht  en stijl. Een wijn die ongetwijfeld nog meerdere bewaarjaren voor de boeg heeft. Het is een melange van 55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 5% Petit Verdot die 18 maand rijpte op Frans eik en een rendement van 30hl/ha liet noteren.

Op de proeftafel Château Lascombes 2004:

In het glas krijgen we een wijn met een intense roodkleurige mantel en leuke purpuren schakeringen. In de neus zorgt deze wijn voor grote complexiteit en finesse dit van een wijnjaar dat volgens specialisten erg uitzonderlijk was gezien de bessen volop konden rijpen. Het resultaat zijn subtiele toetsen van rijp zwart fruit die vermengd worden met lichte kruidige accenten.

In de mond ontdekken we een krachtig geconcentreerde wijn waarbij de accenten van zwart rijp fruit en chocolade lichtjes de aangename tannines domineren. Deze wijn zorgt voor een mooie lange afdronk met mooi smaakpalet.

Melange van 44% Merlot, 53% Cabernet Sauvignon en slechts 3% Petit Verdot, die voor 100% rijpte op nieuwe Franse eik. Rendement 44 hl/ha.