Op de proeftafel: Trapiche Malbec

Carrefour market – Op de proeftafel Trapiche Malbec Oak Cask

 

De wijngaarden aan de voet van het Andesgebergte genieten van de hoogte en de zon. Bij de Malbecdruif zorgt dat voor geconcentreerde aroma’s die de bessen best weten te bewaren. De oogst gebeurt manueel met zorgvuldige selectie in de wijngaarden en nadien bij aankomst aan de chai. Gisting en maceratie met pneumatische persing nemen 25 dagen in beslag waarna de natuurlijke malolactatie door een intense fermentatie wordt gevolgd. Na dit proces rijpt het bekomen sap gedurende 9 maanden in een mix van Amerikaanse en Franse eiken vaten, zodat de wijn zich rustig kan ontwikkelen om een optimale finesse en harmonie te bereiken.

In het glas geeft deze 100% Malbec een mooie, intense rode kleur met violette schitteringen. In de neus komen zoetgevooisde aroma’s van bramen, frambozen en pruimen vrij. Deze toetsen vormen in de mond een ietwat vette structuur met licht accent van gerookte vanille, een samenspel van smaken dat zorgt voor een mooie complexiteit en harmonie die uitmonden in een aangename en lange afdronk.

Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van minimum drie jaar en vormt een leuke compagnon bij peking eend, geroosterde kwartels, steak en wildbereidingen met champignons. Normale prijs €6.49 – promoprijs €5.84