Taras Boulba: een licht, verfrissend bier, made in Brussels

De ontmoeting van een lekker broodje en een mooi blondje … Als twee jonge Belgische bedrijven elkaar ontmoeten en hun gedeelde passie voor smaak en degelijk werk in de verf willen zetten, gaat er niets boven een creatieve en originele samenwerking.

De Brasserie de la Senne en Pistolet-Original stellen u graag een speciale editie van TARAS BOULBA voor, een bier met een complexe smaak en een uitgesproken karakter. Omdat de raakpunten tussen beide bedrijven voor de hand lagen en eendracht nu eenmaal macht maakt, ontwierp vormgever Jean Govaerts (die al de verschillende beelden voor de Brasserie op zijn actief heeft) een nieuw etiket dat deze vrolijke samenwerking perfect illustreert. Los van dit fijne idee, is dat ook een manier om elkaar te steunen, de respectieve projecten te doen evolueren en er met gezamenlijke inzet naar een optimale waardering van het Belgische vakmanschap en zijn kwaliteit.

De bieren van de Brasserie de la Senne worden vervaardigd door twee gedreven Brusselse brouwers: Yvan De Baets en Bernard Leboucq. Ze werken in een kleine, ambachtelijke brouwerij, en maken er een erezaak van om hun bier zoals vroeger te brouwen: ongefilterd, ongepasteuriseerd, zonder additieven van welke aard dan ook, en enkel op basis van de allerbeste nobele grondstoffen. De hoge kwaliteitseisen waarop geen enkele toegeving wordt gedaan, behoren tot de handelsmerken van de brouwerij.

TARAS BOULBA WABLIEF?

Taras Boulba is razend. Zijn zoon is met een Waalse getrouwd (naar een roman van Nicolas Gogol). Taras Boulba, licht blond bier 4,5% alcohol, met gulle hopsmaak dankzij de allerfijnste aromatische hop wat het bier een zeer verfrissend karakter geeft en een neus die doet denken aan citrusvruchten.

Pistolet Original, Jozef Stevensstraat 24-26 – 1000 Brussel (nabij de Grote Zavel) info@pistolet-original.bewww.pistolet-original.be tel 02-880 80 98 –  van maandag tot vrijdag van 9 tot 16u, weekend en feestdagen van 9 tot 18u