Voor 8 personen
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken: 4 eieren , 320 g melk, 130 g bloem, 1 theelepel tomatenpuree, 1 eetlepel gekookte en gepureerde spinazie, boter voor het bakken, zout, peper
Voor de garnituur: 300 g Parmaham, 400 g roomkaas, ontpitte groene olijven
Recept
Pannenkoeken: Klop de eieren met de bloem, giet er de melk bij in een dun straaltje, breng op smaak met peper en zout. Laat het beslag 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het beslag in drie kommen: voeg aan de eerste kom de spinazie toe, aan de tweede de tomatenpuree en laat de derde portie zo.
Warm een beetje boter op in een pan en giet er een pollepel van het beslag in. Bak de pannenkoek aan beide zijden. Herhaal tot al het beslag is opgebruikt.
Leg de gewone pannenkoeken op het werkblad, verdeel er een dun laagje kaas op en bedek met Parmaham. Plaats daarop de groene pannenkoeken en doe er weer een laag vulling op.
Bedek met de rode pannenkoeken. Rol ze op tot strakke rolletjes en snij ze in plakjes van 2 cm.
Steek de rolletjes op prikkers en versier ze met de groene olijven.
Smakelijk !