Parmaham cupjes: een echt kunstwerk op je bord!

Ze zijn een verrassing voor het oog, een explosie van smaken in de mond en bieden oneindig veel combinaties : ontdek de Parmaham cupjes van Sandra Bekkari! Met haar talloze kookboeken over gezond eten is Sandra Bekkari ongetwijfeld uitgegroeid tot de bekendste voedingsdeskundige van het land.

Waar ze tevens helemaal in uitblinkt is haar creatieve, speelse, ludieke en smakelijke kijk op wat je op welke aantrekkelijke manier op je bord kan brengen. Sandra begeleidt zodoende mensen naar een gezond eetpatroon en bewijst tegelijk dat gezond eten perfect samen kan gaan met genieten van het leven en plezier op het bord!

Met grote dankbaarheid, zijn we dan ook als Consorzio del Prosciutto di Parma trots om jullie deze Parmaham cups voor te stellen. Dit idee is een première in de geschiedenis van de Parmaham en toont opnieuw de oneindig vele mogelijkheden die ons product biedt op het vlak van smaakcombinaties. Laat je verrassen door de krokante Parmaham, hier gevuld met 3 heerlijke en gezonde toppings.

Hoe maak je de Parmaham cups van Sandra Bekkari met 3 verschillende vullingen : bietenhummus, curryhummus en geitenkaas met vijgencompote.

Benodigdheden voor 2 à 4 personen :

6 plakjes Parmaham – Cupcakebakvorm, 12 cupcake bakpapiertjes of 12 velletjes bakpapier (afmeting 10 op 10 cm)

Basis hummus: 1 bokaal kikkererwten (220 g, uitgelekt), 1 el tahin, sap van ½ citroen, 1 el Griekse yoghurt, peper en zout.

Bietenhummus: 1 voorgekookte rode biet, 2 el sap van rode biet, chiliflakes

Curryhummus: 1 el olijfolie, ½ kl kurkuma, 1 kl currypoeder, 1 el pompoenpitjes, 2 rondjes zachte geitenkaasbuche, 1 el vijgencompote (fiordifruta), 1 takje tijm

Extra groentjes om te dippen (radijs, snackkomkommer, bloemkoolroosjes, tomaatjes, snackpaprika’s, …)

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg in elk cupcakevormpje een bakpapiertje. Bekleed elk vormpje met een sneetje Parmaham. Leg er een tweede bakpapiertje bovenop. Zet in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 12-15 minuten.

Maak ondertussen de hummus. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Doe de kikkererwten, de tahin, het citroensap en de yoghurt in een blender en mix fijn. Kruid met peper en zout. Schep de helft uit de blender en meng met de kurkuma en ½ koffielepel currypoeder. Bewaar in de koelkast.

Snijd de rode biet in grove stukken en mix samen met 2 eetlepels bietensap en de overige hummus fijn. Kruid bij met peper en zout. Bewaar in de koelkast. Tip: wees niet te kwistig met zout, de ham doet zijn werk 😉

Afwerking : Verhit een scheutje olijfolie in een klein steelpannetje en rooster de pompoenpitjes met de overige curry. Zet opzij.

Verwijder voorzichtig de bakpapiertjes van de Parmaham cupjes. Vul 2 Parmaham cupjes met rode bietenhummus, 2 met de curryhummus en 2 met geitenkaas. Garneer de rode bietenhummus met chiliflakes, de curryhummus met de pompoenpitjes en de geitenkaasjes met een lepeltje vijgencompote en tijmtakje.

Serveertip: Lekker met knapperige dipgroenten naar keuze of met chips van geroosterde volkorenpittabroodjes of speltwraps.