Patina Maldives, resort in een nieuw jasje

Patina Maldives, een resort voor een nieuwe generatie nieuwsgierige en bewuste reizigers, werd in mei 2021 geopend op het grootste van de vier Fari-eilanden. Hier wordt de nadruk gelegd op wellness, duurzaamheid en culturele educatie, onder meer in de vorm van een soulvolle spa, een organische tuin en een meeslepende kunstinstallatie van James Turrell. Het resultaat is een veelzijdig resort dat een plek biedt om op te laden door middel van zowel de herkalibratie en stimulatie van lichaam en geest. Klik hier om het hotel te bekijken op designhotels.com.

Patina Maldives is ontworpen door Studio MK27, onder leiding van de Braziliaanse architect Marcio Kogan, met het behoud van de natuur in het achterhoofd. Het resort – het debuut van Patina Hotels & Resorts – bestaat uit 90 eigentijdse strand- en bovenwatervilla’s en 20 Fari Studios, waar de elegantie en architectonische lijnen in harmonie zijn met de horizon van de zee. “Op zo’n unieke locatie is het de rol van de architectuur om de ervaring van de verbazingwekkende omgeving te versterken”, zegt Kogan over deze harmonie van binnen en buiten.

De eigentijdse esthetiek van Studio MK27 verenigt naast de leefruimten ook de 12 restaurants, lounges en foodtrucks van Patina Maldives. Hiertoe behoort de Fari Beach Club, waar lekker eten en drinken samenkomen onder leiding van chef-kok Nick Bril, wiens vorige restaurants zijn bekroond met meerdere Michelin-sterren. Dit sluit zich aan bij Helios, een mediterraan openluchtrestaurant; Roots, met zijn plantaardige ervaring gecentreerd op biologische producten van eigen bodem; en Wok Society, een high-energy social club die Aziatische fusion gerechten serveert. Drie rondreizende foodtrucks bieden ook snelle hapjes zoals hamburgers, Aziatisch geïnspireerde street food en zelfgemaakte gelato.

Als aanvulling op de diverse eetervaringen biedt Patina Maldives een verreikend wellness- en cultureel programma. De wellnessreis van elke gast begint op de eerste avond, wanneer ze een turndownattentie ontvangen met gepersonaliseerde 3D-geprinte gummivitamines, ontworpen door het Britse voedingsbedrijf Nourished. De veganistische supplementen duiden op het idee van het opladen van lichaam en geest, wat volledig kan worden ervaren in de spa van het resort, FLOW. Een artist-in-residence programma stimuleert de geest en wordt aangevuld met verschillende creatieve initiatieven, waaronder gepersonaliseerde afspeellijsten voor gasten tijdens hun verblijf via de Patina app.

Patina Maldives ligt in het paradijselijke archipel van de Malediven, op het grootste van de vier Fari-eilanden in het noordelijke Malé Atoll. Patina Malediven is verbonden met de naburige resorts via een gratis dhoni service en luxe boottransfers worden verzorgd voor de 45 minuten durende rit tussen Malé International Airport in de zuidelijke atol.