Pessac-Leognan viert 30 jaar!

1987 … De geboorte van AOC Pessac-Léognan! De AOC Pessac – Léognan werd geboren bij decreet 9 september 1987 met 55 wijnhuizen in wit en rood, verdeeld over 813 hectare. Vandaag omvat de Appellatie Pessac – Léognan, grote wijnen van Bordeaux, 72 kastelen met 1.791 hectare wijngaarden verdeeld over 10 gemeenten: Cadaujac, Canéjan, Gradignan, Léognan, Martillac Mérignac, Pessac, St Médard d’Eyrans, Talence Villenave Ornon. Alle domeinen zijn gelegen op hetzelfde uitzonderlijke terroir, 14 van hen zijn als Graves Crus Classés gerangschikt in 1953 met o.m. het beroemde Château Haut-Brion Premier Grand Cru Classé in 1855.

2017 betekent 30 jaar dynamiek, passie en inzet van de eigenaren in het hart van een prestigieuze appellatie in de buurt van Bordeaux. Voor dit jubileumjaar besloten de eigenaren om samen de vier seizoenen te vieren met hun trouwe fans en alle wijnprofessionals!

The Spring 30 Years

Zondag 2 april, 2017 een Trade International ontmoeting in het Paleis van de Exchange met een gastronomische circuit gevormd door een groep van 12 chefs uit de regio Bordeaux onder de titel “The Afames”.

Summer of 30 jaar

Van 31 augustus tot 3 september 2017 worden ter gelegenheid van het “Bordeaux Wine Festival in Québec” diverse lunches en diners georganiseerd.

De herfst 2017 start in september in Parijs met diverse professionele activiteiten. Tussen 7 en 10 september is Brussel aan de beurt met o.m. Print Master Classes tijdens het festival “Eat Brussels Drink Bordeaux”

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september, is er het Harvest Festival in Pessac in het Chateau Cazalet met meerdere wijnproeverijen. In september en oktober organiseert Pessac-Léognan proeverijen voor het grote publiek van de Crus van de Pessac-Léognan appellatie in Bordeaux met de aanwezigheid van eigenaars van de Châteaux. Het “Hong Kong Wine and Dine” festival sluit de herfst af.

De winter van 30 jaar

Zaterdag 3 en zondag 4 december zijn er de Open Weekends en gastronomische diners in de aanwezigheid van de eigenaars. Het is de bedoeling om andermaal meer dan 800 gasten op deze diners in kastelen van de Appellatie Pessac-Léognan te verwelkomen.

www.pessac-leognan.com