Planet Beer fair Parijs 2018

De vierde editie van de Planet Beer-proeverij vindt plaats op zondag 25 en maandag 26 maart 2018 in de stad van mode en design, Parijs (Frankrijk). Voor zijn jaargang 2018, ziet Planète Bière dingen op een grootse manier. Na drie edities op de Red Carpet (het oudste warenhuis in Parijs), ontdekt de bierwereld de City of Fashion en Design, een futuristisch en resoluut modern gebouw van 2.300m2, gelegen aan de oevers van de Seine, in het hart van de stad van het licht.

Planète Bière wordt een groot evenement waarbij de organisatoren alle actoren van de brouwerijwereld samenbrengen: een honderdtal internationale en ambachtelijke merken en brouwerijen, waarvan 20% Belgisch. De publieksdag trok de vorige edities ruim 2000 bezoekers, dit jaar worden 2500 tickets te koop aangeboden. Planète bière verwacht dit jaar 2000 professionele bezoekers waarvan 10% buitenlanders.

Met een jaarlijkse groei van 3% in volume sinds 2014, zet de Franse biermarkt zijn belangrijke vooruitgang voort. Er zijn nu meer dan duizend brouwerijen actief, vergeleken met de 50 in 2014! Volgens Robert Dutin vertegenwoordigen ambachtelijke bieren vandaag 5,2% van de omzet in Frankrijk, een stijging van 23% in vergelijking met vorig jaar.

Tussen de 3.500 wijnhandelaren die vandaag in Frankrijk actief zijn, zijn er ook 450 actief als bierhandelaar. De gespecialiseerde ketens V & B of Cervoiserie beleven een ongekende ontwikkeling, net als de brewpubs 3 Brewers (Hauts de France), Frogbeer (Ile de France) of Ninkasi (Rhône Alpes).

Tal van betere restaurants bieden naast de wijn- en champagnekaart nu ook een bierkaart aan, het bewijs van een evoluerende markt zelfs in wijnland Frankrijk. De Fransen consumeren elk jaar 20 miljoen hectoliter bier en Frankrijk is de 1e markt voor Belgische bieren.

Planète bière is een proeflokaal, geen markt of verkooppunt. Frankrijk heeft tal van salons gewijd aan wijnen (Grand Tasting, de Salon van de Revue du Vin de France, enz …) of sterke dranken (Whiskey Live, Rhum Fest, Frankrijk Quintessence, enz …) maar Planète Bière is de eerste en enige in zijn soort die is gewijd aan bier. Het doel is om bier in de brede zin te ontdekken en bieren te proeven. Bezoekers hebben tijd om de brouwers te ontmoeten en hun bieren te ontdekken.

Om de proeverijen weer in het middelpunt van de belangstelling te stellen, profiteren alle exposanten van de dezelfde zichtbaarheid met een standaard en bewegwijzering, identiek en bijgeleverd turn-key. Slechts tien merken hebben toegang tot een ruimte die is ontworpen om de bezoeker naar zijn persoonlijk universum te brengen.

Planet Beer Fair Parijs 2018

Planète Bière wordt georganiseerd door het bedrijf Amuse-Bouche, opgericht in 2015 door Franck Poncelet en Philippe Jugé, twee professionals in communicatie en evenementen en al vele jaren erkend in de wereld van de gezellige drankjes. Deze onderneming ligt ook aan de basis van de vakbeurs France Quintessence, de eerste nationale proeverijbeurs gewijd aan Franse geestrijke dranken (100 exposanten en 3.000 bezoekers in september 2017) en organiseert ze de show Paris Cocktail Festival (50 exposanten, 2000 bezoekers).

Planète bière – Cité de la mode et du design – 34 quai d’Austerlitz – 75013 Parijs. Zondag 25 maart van 12 tot 19 uur, publieksdag, toegangsprijs: vanaf 17 €. Maandag 26 maart geopend van 11 tot 18 uur: gereserveerd voor professionals uit de bierwereld. Toegang enkel op uitnodiging.