Porto-tonic time !

Cheers to the summer!

P&T wordt jouw perfecte zomerse handlanger op zonnige terrasjes of dinner dates. In Portugal, de thuishaven van porto, weten ze het al langer; een verfrissende porto-tonic (met witte porto) is de ideale cocktail voor een instant vakantiegevoel.

Dit Portugese broertje van de gin-tonic roept onmiddellijk de zuiderse zon op in je glas. Gewoon een simpel schijfje citroen en een blaadje munt toevoegen en je nieuwe favoriete summercocktail is al klaar, easy peasy!

Cocktail blogger Matthias van Served by Soberon serveert ons een porto-tonic met een fruitige twist: “Ik koos voor frisse, zachte frambozen, maar de veelzijdigheid van Porto geeft bijvoorbeeld ook een mooie ondersteuning aan aardbeien, braam- of bosbessen.”

Recept Mathias: Vul je glas met voldoende ijs – Voeg de porto (50ml) en een klein scheutje (15ml) van een bessenlikeur naar keuze toe – Vervolgens giet je er zachtjes de tonic bij en roer je 1-2 keer voorzichtig door het geheel om te mengen – Garneren doe je met de vrucht die je koos als likeur.

Graham’s Port Extra Dry White wordt verdeeld via The Nectar. Adviesprijs: €15. Daarnaast vind je bij Delhaize Graham’s Port Fine White. Adviesprijs: €9,29

Graham’s, al bijna twee eeuwen uitmuntendheid

Het merk Graham’s werd opgericht in 1820 in de Dourovallei door de broers William en John Graham. Vandaag wordt het merk over de hele wereld erkend als een van de belangrijkste portwijnen. Graham’s dankt zijn faam aan de unieke kwaliteit van zijn druiven, die afkomstig zijn uit vijf emblematische Quintas: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Velha en Quinta do Vale de Malhadas. Ze genieten allen van de troeven van een warm en droog microklimaat, gecombineerd met een leisteenbodem die men enkel in deze regio terugvindt. Kwaliteit en duurzaamheid kun je niet improviseren, je moet het verdienen.