Proost op innovatie

Amsterdamse cocktail sensatie L’OUI brengt baanbrekende machine-made cocktails naar Belgische Horeca Expo. Limited edition vanaf 20/11 verkrijgbaar voor vaste horeca-klanten

De cocktailmachines van L’OUI zijn inmiddels in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken te vinden. Na Horeca Expo, Gent 19-22 november, zijn ze binnenkort ook bij ons beschikbaar. L’OUI komt dit najaar bovendien met een verrassend nieuwe herfst-cocktail; de Barrel Aged Negroni, die vanaf woensdag 15 november als limited edition via de website verkrijgbaar is. Deze wordt uitsluitend beschikbaar voor de vaste horeca-clientèle van de innovatieve Amsterdamse onderneming.

Machine-made

Het Amsterdamse cocktailmachinebedrijf L’OUI werd in 2021 opgericht door twee ondernemers Edwin de Koeijer, zelf eigenaar van een horecabedrijf, en Daan Gijbels, als reactie op de groeiende vraag naar cocktails en het toenemende tekort aan barpersoneel. “We zijn nu anderhalf jaar bezig en van plan onze verkrijgbaarheid, producten en diensten voortdurend te vernieuwen, zodat de gast-van-de-klant telkens wordt verrast en de vraag naar onze L’OUI Cocktails intrinsiek blijft toenemen. Daarom gaan we nu naar de beurs in Gent en ontwikkelden we de gloednieuwe, nergens verkrijgbare cocktail”, vertelt Daan Gijbels over zijn aanpak.

Bordeaux & Bourbon

De Negroni werd al langere tijd graag gedronken toen filmpersoonlijkheid Emma d’Arcy de klassieker een extra boost gaf. Om het perfecte smaakprofiel voor deze limited edition Barrel Aged Negroni te creëren, reisden de recept-ontwikkelaars van L’OUI af naar Bordeaux. Het resultaat is een cocktail met een stoer karakter, intens en onderscheidend door de rijping op eikenhouten vaten.

Met de meester-destilleerders van The Stillery werd een mooie, klassieke rode Bordeauxwijn, specifiek gekozen om hiermee een intense vermouth voor de cocktail te ontwikkelen. Deze is gemixt met de in eigen beheer geproduceerde bittere kruidenlikeur amaro en The Stillery’s Most Floral Gin om vervolgens negen maanden te rijpen op eikenhouten Bourbonvaten. Door dit creatieproces heeft de nieuwe L’OUI cocktail een kruidige, minder zoete smaak dan de reguliere Negroni, met diepe tonen van hout en een prettig bittere afdronk.

L’OUI Cocktails – Ruysdaelkade 71, Amsterdam, Noord-Holland, 1072 AK