Radisson begint jaar sterk met vijf hotelcontracten in Afrika

Radisson Hotel Group zet zijn ambitieuze groei- en ontwikkelingsplan voor Afrika voort met vijf nieuwe hotelcontracten die dit jaar tot nu toe zijn gesloten op het continent, waarmee bijna 600 kamers worden toegevoegd aan het Afrikaanse portfolio. In 2022 wil de groep meer dan een dozijn hotels toevoegen, waardoor het aantal hotels in exploitatie en in ontwikkeling op het continent op iets meer dan 100 komt.

In 2021 vestigde Radisson Hotel Group een record met 14 hotels in landen als Marokko, Djibouti, Ghana en Zambia, waarmee meer dan 2.500 kamers werden toegevoegd aan de Afrikaanse portefeuille. De gedenkwaardige groei van de groep is in lijn met de doelstelling om in 2025 meer dan 150 hotels in Afrika te hebben, tegenover bijna 100 hotels nu.

De vijf nieuwe hotels die in het eerste kwartaal van 2022 werden geopend, strekken zich uit over het hele continent, van Ethiopië en Senegal tot Tunesië en Ghana, en over de hele merkenportefeuille van de groep, van het snelgroeiende luxemerk Radisson tot het nieuwste conversiemerk van de groep, Radisson Individuals.

Radisson Hotel Addis Abeba Bole Airport in Ethiopië

Het Radisson Hotel Addis Ababa Bole Airport, dat momenteel in aanbouw is, zal in de zomer van 2023 zijn deuren openen en het eerste Radisson-hotel in Oost-Afrika zijn. Het hotel ligt op 1,8 km van de derde grootste luchthaven van Afrika, Bole International Airport, de thuisbasis van Ethiopian Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika, en de onlangs opgewaardeerde terminal, en het hotel grenst ook aan het nieuwe in aanbouw zijnde nationale stadion van het land. .

Radisson Resort Dakar Saly in Senegal

Het hotel in Saly, een populaire badplaats in Senegal en de Sub-Sahara regio, wordt  het eerste Radisson resort in Afrika zijn en het tweede Radisson merk in Senegal wanneer het in 2024 zijn deuren opent. Saly is na Dakar de populairste toeristische bestemming van het land en biedt een breed scala aan vrijetijdsvoorzieningen. Het resort biedt gemakkelijke toegang tot de internationale luchthaven Blaise Diagne van Dakar, het centrum van de hoofdstad en de gemeenschap Diamniadio via een gloednieuwe snelweg.

Radisson Hotel Sfax in Tunesië

Het hotel, met standaardkamers en suites van Junior tot Presidential, zal het eerste en enige internationale upscale hotel in de stad zijn dat tegemoet komt aan de vraag van de overheid, het bedrijfsleven en MICE in de lokale en wijdere omgeving. Het Radisson Hotel Sfax, Tunesië, wordt geopend in het tweede kwartaal van 2022 en ligt in het stadscentrum, naast de haven van Sfax, de belangrijkste handelshaven van het land, en op 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sfax-Thyna, die de hele regio bedient.

La Maison Blanche Tunis, een lid van Radisson Individuals

Dit bestaande, onafhankelijke hotel in Tunis, zal een volledige renovatie ondergaan voordat het in januari 2023 zijn deuren heropent. La Maison Blanche Tunis voegt zich bij de twee bestaande hotels van de Groep en drie hotels in ontwikkeling in Tunesië, met een totaal van bijna 1.000 kamers. Tunis, de economische en commerciële hoofdstad van Tunesië, is de thuisbasis van talrijke internationale bedrijven en instellingen en profiteert van een rijk cultureel erfgoed en prachtige landschappen. Het hotel ligt op 5 km van de internationale luchthaven Tunis-Carthage, en op 800 meter van het treinstation van Tunis.

Number One Oxford Street Hotel & Suites, een onderdeel van Radisson Individuals in Accra, Ghana

Het hotel, waarvan de opening gepland is voor het tweede kwartaal, zal bestaan uit verschillende kamers en suites, waaronder een penthouse met drie slaapkamers en een premium presidentiële suite, evenals appartementen met een aparte woonkamer, balkon en volledig uitgeruste keuken. Dit wordt het derde hotel van de groep in Accra en het eerste van twee Radisson Individuals hotels die in Ghana worden geopend, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor toekomstige uitbreiding van het merk in het land. Het hotel ligt in de wijk Osu, dicht bij het financiële zakendistrict van Accra en de ministeries.