2022 World Paella Day CUP

De zoektocht naar de beste internationale paellakoks voor de 2022 World Paella Day CUP is begonnen. Nieuw dit jaar is de World Paella Stage, waarbij de finalisten naar Valencia afreizen om zich samen met de beste deskundigen onder te dompelen in de cultuur van de paella

Het aftellen naar de volgende Wereld Paella Dag is begonnen. Zoals elk jaar is het op 20 september de Internationale Dag van de Paella, een dag waarop de erkenning van het meest universele gerecht van de Valenciaanse gastronomie wordt gevierd. En ook de viering van de World Paella Day Cup, een zoektocht naar de internationale chef-kok die de beste paella ter wereld kookt buiten Spanje.

De editie van dit jaar telt een aantal nieuwigheden: Spanje behoudt zijn rol als gastheer, maar neemt voor het eerst niet deel aan de wedstrijd. Daarnaast verwelkomt València de finalisten voorafgaand aan de World Paella Day Cup voor een unieke ervaring tijdens de dit jaar toegevoegde World Paella Day Cup Stage. De finalisten zullen naar Valencia afreizen om tijdens deze ‘stage’ alle geheimen, tips en producten te leren kennen onder begeleiding van de beste paella-experts, zoals Santos Ruíz, van de D.O. Arroz de València; Toni Montoliu, eigenaar en chef-kok van La Barraca de Toni Montoliu; Rafa Margós, chef-kok van Les Bairetes; en Chabe Soler, winnaar van de WPD Cup 2020.

Vereisten om van overal ter wereld te kunnen deelnemen

Alle chef-koks die aan deze wedstrijd willen deelnemen, moeten een formulier invullen, samen met een foto en een video van maximaal 59 seconden, waarin ze zich voorstellen, hun professionele verhaal vertellen,  aangeven welk land ze vertegenwoordigen en waarom ze willen deelnemen aan de III World Paella Day CUP. De uiterste datum voor inzending is 29 mei 2022.

Dit moet per e-mail worden verstuurd naar worldcup@worldpaelladay.org. De beste inzendingen gaan door naar de eindfase en hun video’s worden geüpload op de officiële WPD website www.worldpaelladay.org. Van 1 tot en met 26 juni kan het publiek stemmen op zijn favoriete kok, hieruit volgen dan de uiteindelijke finalisten.

Wereld Paella Stage, de training die de besten naar de overwinning zal leiden

Dit jaar worden de finalisten van 16 tot 19 september uitgenodigd in Valencia voor de World Paella Stage, een reis naar de geboorteplaats van de paella waar zij verschillende ervaringen zullen beleven met de belangrijkste chef-koks en producenten uit de sector. Na afloop van de training staan de finalisten op 20 september in La Marina de València tegenover elkaar om te zien wie zich de beste paellakok van 2022 mag noemen. De winnaar ontvangt een trofee waarmee hij of zij wordt uitgeroepen tot winnaar van de 3e editie van de World Paella Cup. Bovendien ontvangen de deelnemers een gepersonaliseerd jasje en een certificaat van hun status als finalist. Dit event kan live via streaming gevolgd worden.

Meer informatie over #WorldPaellaDay op de officiële website van het evenement: https://worldpaelladay.org Voor bijkomende informatie over de Spaanse of Valenciaanse gastronomie kunt u surfen naar: https://www.spain.info/en/gastronomy-wine-tourism/ of https://www.visitvalencia.com/nl/wat-te-doen/gastronomie-in-valencia

#YouDeserveSpain