Radisson RED Gdansk

De eerste Radisson RED accommodatie in Polen verwelkomt nu gasten. Radisson RED Gdańsk maakt deel uit van de herontwikkeling van Granary Island in het centrum van de Pommerse hoofdstad aan de Baltische Zee. Met deze nieuwe opening is het portfolio van de Radisson Hotel Group in Polen gegroeid tot 22 hotels in exploitatie en in ontwikkeling.

Gdańsk, de hoofdstad van Pommeren, is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa, dankzij de strategische ligging aan de Baltische Zee en de rijke geschiedenis als lid van het Hanzeverbond. Het historische centrum van Gdańsk, herbouwd na de verwoesting in 1945, is de thuisbasis van vele beroemde bezienswaardigheden, waaronder St. Mary’s Basiliek, de Gouden Poort, Artus Hof, en de belangrijkste stadhuis, en kan gemakkelijk te voet worden ontdekt vanuit het hotel. Onder de musea van Gdańsk zijn het Europees Centrum voor Solidariteit, gewijd aan de burgerrechtenbeweging Solidarność, en het Museum van de Tweede Wereldoorlog met zijn rijke collectie militaire uitrusting.

Radisson RED Gdańsk is gehuisvest in een gereconstrueerd havenpakhuis direct aan de rivier de Motława. Tijdens de reconstructie werden de originele muren behouden, waardoor het gebouw een unieke loft-stijl heeft. Het pand ligt op een toplocatie aan de noordkant van het Granary-eiland en is met de hoofdstad verbonden via een nieuw geplaatste voetgangersbrug.

Het hotel beschikt over 30 kamers en suites, waarvan sommige een mezzanine hebben met een extra bed, en vier suites met één of twee slaapkamers van maximaal 50 m2. De kamers bieden een prachtig uitzicht op de Motława en de Grote Stad met de beroemde kraan van Gdańsk. De interieurs zijn ontworpen in een eclectische, speelse stijl met verrassende decoratieve elementen die inspelen op de geschiedenis en locatie van het gebouw. Het pand is de thuisbasis van het Whiskey in the Jar steakhouse, evenals een grab-and-go station in de lobby. Gasten van Radisson RED hebben toegang tot de openbare ruimtes en voorzieningen van Radisson Hotel & Suites Gdańsk, waaronder het restaurant en de bar, evenals de fitness- en wellnessruimte, op slechts 200 meter van Radisson RED Gdańsk.

Radisson RED Gdańsk is het vierde eigendom van de Radisson Hotel Group in het grootstedelijk gebied Tricity, naast Radisson Hotel & Suites Gdańsk ook op Granary Island, Radisson Blu Hotel, Gdańsk op de bekende Lange Markt van de stad en Radisson Blu Hotel, Sopot.

Met de gezondheid en veiligheid van gasten en teamleden als topprioriteit, implementeert Radisson RED Gdańsk het Radisson Hotels Safety Protocol programma.