Reeds 10 chefs bevestigd voor 7de editie ‘eat! Brussels, drink! Bordeaux’ september 2018

Op 6, 7, 8 en 9 september komen alle fijnproevers samen op eat! BRUSSELS, drink! Bordeaux. Ook voor de zevende editie van het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX nemen de beste Brusselse chefs plaats achter de fornuizen van de pop-upkeukens die in het Warandepark worden opgesteld. Elk van hen stelt zijn of haar typische gerecht aan het liefhebberspubliek voor. Een uitzonderlijke gelegenheid om in een aangenaam en gezellig kader kennis te maken met het talent van de Belgische gastronomie.

visit.brussels kan voor dit festival al sinds vijf jaar rekenen op de samenwerking met Les Vins de Bordeaux. Er zullen dan ook meer dan vijftig wijnbouwers en -handelaars aanwezig zijn om het publiek te laten kennismaken met het rijke gamma bordeauxwijnen – rood, wit, rosé en schuimwijnen – die perfect bij de gerechten van de Brusselse chefs passen. Zo zal elk van de zes verschillende categorieën een eigen paviljoen betrekken: Bordeaux Rouge en Bordeaux Supérieur Rouge; Côtes de Bordeaux; Saint-Emilion Pomerol Fronsac; Médocs en Graves; Sweet Bordeaux; Rosés, Blancs Secs en Crémants de Bordeaux. De “Ecole du Vin de Bordeaux” zal op haar beurt workshops geven om leken in de geheimen van de bordeaux­wijnen in te wijden en liefhebbers te helpen hun kennis te perfectioneren.eat-bru-bordeaux2

De nieuwigheden van 2018:

– Een vernieuwd aanbod: zoals elk jaar zullen er nieuwe chefs present zijn om de smaken van hun restaurant te verdedigen met onder andere vegetarische varianten. Het gaat onder andere om Crab Club en San Bol. Restaurants die dit jaar opnieuw meedoen zijn onder andere Vincent, Garage à Manger, Brinz’l, Le Tournant, Augusta, Rouge Tomate, Racines en Stirwen.

– Zowel een kaas- als een dessertbar.

– Het festival heeft vier nieuwe originele thema’s voor de Masterclass: de crus classés de Graves, de grands crus classés de Saint-Émilion, de grote Médocwijnen van het wijnjaar 2015, de Sweet Bordeaux & de Belgische kazen.

– De eat! Awards: dit jaar doen de eat! Awards hun intrede. Ze belonen de chefs die tijdens het evenement het grootste verkoopsucces kennen.

Meer informatie en een aftermovie van de editie 2017 vindt u op www.eat.brussels