Regent Seven Seas cruises

nieuwe meeslepende concepten voor excursies aan land

 

“Behind the Design”- en “Eco-Connect”-tours zijn nu beschikbaar voor cruisereizigers vanaf de zomer van 2022

Regent Seven Seas Cruises® heeft twee nieuwe concepten voor excursies aan land gelanceerd om de indrukwekkende bestemmingservaringen waar de luxe cruisemaatschappij bekend om staat verder uit te breiden. De Behind the Design- en Eco-Connect-tours nodigen reizigers uit om bestemmingen en bezienswaardigheden vanuit unieke en originele perspectieven te verkennen.

Behind the Design

Behind the Design-tours bieden ongelooflijke inzichten in enkele van ‘s werelds meest fascinerende en briljante architectonische parels, zoals de Royal Library en het Blue Planet aquarium in Kopenhagen, Denemarken; het Equinor-kantoorgebouw en het Munchmuseet in Oslo, Noorwegen; en de La Villa Mediterranée en MUCEM in Marseille, Frankrijk. Er zijn in het totaal 10 Behind the Design-tours voor de eerste lancering, die exclusief is voor Europese bestemmingen in de zomer van 2022. Naar verwachting zullen later in het jaar nog meer wereldwijde bestemmingen worden aangekondigd. Iedere tour biedt bijzondere verhalen en informatie van deskundige gidsen over de inspiratie, redenering en genialiteit die deze wonderen tot leven brachten. Andere Behind the Design-tours die worden gelanceerd, richten zich op locaties in Barcelona, Spanje; Belfast, Noord-Ierland; Glasgow, Schotland; La Coruna, Spanje; Lissabon, Portugal; en Sète, Frankrijk.

Eco-Connect

Met keuze uit meer dan 150 Eco-Connect-tours over de hele wereld, kunnen gasten in contact komen met lokale groepen en bedrijven om te leren hoe zij werken aan het behoud en de verduurzaming van hun omgeving. De tours, waarvan vele een educatief element bieden, geven gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan een verscheidenheid aan ervaringen, waaronder het proeven van biologische wijn in een duurzame wijngaard in Bordeaux, Frankrijk; helpen bij het creëren van een paradijs voor luiaards om rond te zwerven in Puntarenas, Costa Rica; of een nieuwe waardering krijgen voor de diverse flora en fauna rond Hue, Vietnam tijdens een wandeling door het prachtige Bach Ma National Park. Eco-Connect-tours strekken zich uit over de hele wereld en omvatten een grote variëteit aan bestemmingen zoals Afrika, Alaska, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, het Caribisch gebied, het Middellands Zeegebied, het Midden-Oosten, Noord-Europa en Zuid-Amerika.

“We begrijpen dat onze gasten houden van de all-inclusive en superieure service aan boord van onze luxe vloot, maar dat hun belangrijkste reden om te reizen is om de wereld te ontdekken en te verkennen”, zegt Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises. “Daarom heeft ons ongelooflijke bestemmingsteam de afgelopen twee jaar voortdurend gewerkt aan het creëren van unieke en indrukwekkende manieren om honderden bestemmingen te verkennen met volledig nieuwe perspectieven en unieke ervaringen.”

Veel van de tours zijn als onderdeel inbegrepen bij de Unlimited Shore Excursions van Regent Seven Seas Cruises, met geselecteerde ervaringen die een ander niveau van betrokkenheid bieden als Regent Choice Shore Excursions, beginnend bij ongeveer € 270,- per gast. De nieuwe tours zijn gepland om vanaf het voorjaar van 2022 over de hele vloot uit te rollen.

“De nieuwe Behind the Design- en Eco-Connect-tours zijn gecreëerd om ervaringen te bieden waar zelfs de meest ervaren reiziger nog van kan genieten”, aldus Christine Manjencic, Vice President Destination Services, Regent Seven Seas Cruises. “We zijn enorm trots om deze twee nieuwe tourconcepten toe te voegen aan ons al gevarieerde portfolio van ongelooflijke bestemmingservaringen, waaronder onbeperkt inbegrepen excursies aan land, Regent Choice Shore Excursions, Go Local-tours, Gourmet Explorer-tours en Wellness-tours.”

Royal Library & Blue Planet

Dwaal door twee radicale, modernistische gebouwen met een architectuurhistoricus die onbekende feiten over de buitengewone ontwerpen zal onthullen. De Black Diamond-uitbreiding van de Royal Library is net zo revolutionair als het lijkt. Het onregelmatig gevormde monolithische prisma is bekleed met zwart graniet en kijkt uit op de rivier om zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen. De aanzienlijke helling van het gebouw, de golvende balkons en de uitdijende vorm, vormden een hele reeks ontwerpuitdagingen die de gids zal toelichten. De Blue Planet is misschien nog opvallender omdat dit het grootste aquarium van Europa is en lijkt op een gigantische draaikolk – een ontwerp geïnspireerd op de vorm van water in eindeloze beweging. De buitenkant van het gebouw is bedekt met aluminium panelen die doen denken aan vissenschubben, terwijl het gebogen binnen plafond beelden oproept van de baleinen van een enorme walvis. De gids gaat dieper in op de technologische uitdagingen van de aanleg van de Blue Planet-kust.

Equinor & Munchmuseet

Ontdek hoe twee buitengewoon moderne gebouwen de skyline van Oslo hebben getransformeerd en de grenzen van design hebben verlegd. Een gids voor architectuurhistorici zal dieper ingaan op de geavanceerde technologieën van de gebouwen en een zeldzaam insiderperspectief op de constructie presenteren. Het iconische Equinor-kantoorgebouw bestaat uit vijf afzonderlijke rechthoekige modules die onder verschillende hoeken op elkaar zijn gestapeld, dit alles om daglicht en uitzicht te optimaliseren. Gasten zullen ook fascinerende details te horen krijgen over hoe het propellervormige glazen dak van het atrium is ontworpen om maandenlang extra gewicht door sneeuw te weerstaan. Ook het Munchmuseet, een 13-verdiepingen tellend museum gewijd aan de werken van de Noorse kunstenaar Edvard Munch, werd beïnvloed door de klimatologische omstandigheden. Het is gebouwd met koolstofarm beton en aluminium gevelbekleding die het felle zonlicht weerkaatst en gekoeld wordt met zeewater. De bovenkant van het gebouw kantelt opzettelijk naar voren, alsof het een eerbetoon is aan Oslo.

La Villa Mediterranée & MUCEM

Krijg inzicht van een insider in de uitdagingen bij het bouwen van twee avant-garde monumenten door ze te verkennen met een architectuurhistoricus. La Villa Mediterranée, gelegen langs de waterkant, is ontworpen om de diepe band van Marseille met de zee te symboliseren. Deze openbare ruimte met drie niveaus wordt direct herkend vanwege de prominente vrijdragende constructie en beschikt ook over een conferentiecentrum met patrijspoorten onder de zee. Zoals de gasten zullen ontdekken, bood die benedenverdieping allerlei ongebruikelijke omstandigheden die de grenzen van de architectuur verlegden. Het gebouw kijkt uit op MUCEM, een nationaal museum gewijd aan de mediterrane beschavingen. Het gewaagde ontwerp bevat elementen zoals boomachtige zuilen, een kanten façade die lijkt op een visnet en een slanke loopbrug die het verbindt met de torenhoge wallen van Fort St. Jean. De vierkant-in-een-vierkant vorm van MUCEM is in zekere zin klassiek, maar radicaal anders vanwege de bouwmaterialen. Het betonnen filigraan dat een groot deel van de structuur afschermt, is bijzonder verbluffend.

Bordeauxwijnen en duurzaamheid: Bordeaux, Frankrijk

Tijdens deze Eco-Connect-tour ontdekken gasten hoe de omschakeling naar biodynamische en biologische landbouw de kwaliteit van de gewaardeerde wijnen van Château de La Dauphine verder heeft verhoogd. De eerste wijngaarden in de Fronsac-streek van Bordeaux werden ongeveer 2000 jaar geleden aangeplant, dus deze benaming heeft een lange voorgeschiedenis. Toch probeerden de nieuwe eigenaren van Château de La Dauphine in 2015 hun wijnen te verbeteren door duurzame biodynamische praktijken toe te passen die veel verder gaan dan biologische landbouwmethoden zonder pesticide. Biodynamische landbouw volgt een holistische, ethische benadering die de harmonieuze cycli van de natuur volgt, in het bijzonder de beweging van de maan en planeten. Tijdens de rondleiding door de wijngaarden komen de gasten meer te weten over biodynamische landbouw en de invloed ervan op het terroir en de smaak van de wijnen. De proeverij die volgt zal nog meer inzicht verschaffen. De exacte wijnen worden bij aankomst gekozen, maar bevat waarschijnlijk een elegante, dieprode Merlot.

Een luiaardparadijs – Geef terug aan de natuur: Puntarenas, Costa Rica

Bij een bezoek aan een opvangcentrum voor luiaards die wees of gewond zijn geraakt, of hun leefgebied hebben verloren door ontbossing, kunnen gasten de dieren van dichtbij bekijken. Dit, terwijl ze worden gerehabiliteerd in de hoop de dieren terug te brengen naar het wild. Luiaards zijn ‘s werelds langzaamste dieren en hangen bijna de hele dag ondersteboven in bomen en reizen zelden meer dan 38 meter. Als hun leefgebied wordt verstoord of vernietigd, lopen de luiaards een groot risico. Gasten kunnen babyluiaards en veel volwassenen in verschillende stadia van revalidatie observeren. De gids beschrijft de gewoonten van luiaards in het wild en hoe ze zich gemakkelijk aanpassen aan de omgeving van het reservaat dat een tropisch bos nabootst. Ontbossing is een van de grootste bedreigingen voor luiaards, dus om hun doel te ondersteunen, kunnen reizigers een boom planten in een nabijgelegen bosreservaat.

Ecosysteem Bach Ma National Park: Hue, Vietnam

Gasten kunnen door Bach Ma National Park wandelen met een natuuronderzoeker die de opmerkelijk diverse flora en fauna zal aanwijzen en beschrijven. Als een introductie tot de natuurlijke wonderen, zullen reizigers eerst de exposities in het bezoekerscentrum bekijken, die de bergachtige topografie van het park beschrijven. Bach Ma betekent ‘wit paard’, een verwijzing naar de wolken die met de wind rond de granieten top drijven. Naarmate het pad stijgt, wordt het bos dichter en de lucht koeler. Hoewel de ruïnes van huizen die de koloniale Fransen bouwden om aan de zomerse hitte te ontsnappen nog steeds zichtbaar zijn, zal bijna elke andere aanblik natuurlijk zijn. Vogels zijn er in overvloed, waaronder roodharige trogons en scharlaken minivets, die gemakkelijk te herkennen zijn vanwege hun felle kleuren. Een vijfde van alle plantensoorten die in Vietnam worden gevonden, verblijft in het park en er zijn zeldzame orchideeën te zien. De top biedt een panoramisch uitzicht op de bergen Tam Giang-lagune en Hue.