Restaurant Bastiano – Bonheiden

Bastiano Bonheiden is tegelijk een restaurant en een take away waarbij de uitbaatsters Chiara en Debby de klassieke specialzaak vaarwel hebben gezegd. Ze omschrijven zichzelf als twee ladybosses met armen aan het lijf, kicking ass met een vleugje rock’n roll. Kenmerkend voor de ladybosses is hun zwak voor puur eten en eerlijke wijnen, die gekoppeld wordt aan een natuurlijke drang om het mensen heerlijk naar hun zin te maken.

Het interieur is modern, jong, speels met tal van hoge tafeltjes waaraan de gasten al het lekkers van het huis verorberen. Bastanio heeft ook enkele gewone tafels, voor een zitje hier reserveer je best vooraf. Het onthaal is enthousiast met het passende vleugje rock’n roll.

Bastiano serveert dan ook uitsluitend kraakverse producten. De basis is Italiaans, maar ze vinden ook inspiratie in andere zuiderse en Aziatische keukens. Naast een vast menu zijn er de dagelijks suggesties. Hun sharing formule is de ideale manier om Bastiano te leren kennen!

De Italiaanse benadering is onstuimig als de Vesuvius, classy als de Milanese mode-scène, romig als de Zuid-Tiroolse bergweides en heetgebakerd als de straten van Palermo … kortom een karaktervolle keuken.

Bastiano is een gastronomische trekpleister waar je kan kiezen uit de monumenten van de gastronomie of nieuwe gezichten ontdekken. Bastiano brengt het beste van twee werelden samen, de fijnbesnaarde Italiaanse keuken van la mama en de traditionele Bourgondische smaakbommen recht van grootmoeders stoof, zonder compromissen inzake kwaliteit.

Bastiano werkt met seizoensgebonden producten die dagvers worden aangeleverd. Voor hun Belgische en Italiaanse kazen werken ze nauw samen met Kaasmeester Harry Schockaert, een van de weinige landgenoten die lid is van de prestigieuze “Cercle des fromagiers-affineurs de France”. Dagelijks wordt bovendien een vers en wisselend menu geserveerd met pasta’s die ter plaatse worden gedraaid met hoogwaardige tarwebloem, griesmeel, eieren en olijfolie.

Wie ter plaatse eet geniet tevens van een live show, opgevoerd door de koks in de open keuken en aangevuld met de stralende pittigheid van gastvrouw Debby. Wie zijn gasten thuis wilt overdonderen heeft de keuze uit een behoorlijk ruim aanbod meeneemgerechten, anderzijds biedt Bastiano ook een ruime selectie take-away gerechten.

Wij kozen bij onze proeverij voor de luxe sharing formule, minimum 2 personen, 35.5€/persoon, de traditionele formule kost 23.5/persoon en wordt eveneens voor minstens twee personen aangemaakt. De sharing omvat tal van gerechten en bereidingen, een beetje van alles aldus Chiara. Het ruime assortiment valt alleszins op door de prettige decoratie maar zeer zeker voor de verzorgde smaakaccenten en de vele succulente hints. Een snijplank krijgt tal van gerechten mee waaronder Italiaanse bitterballen, Parmaham, rundcarpaccio met truffel en parmegiano-reggiona. In afzonderlijke kommetjes o.m. een vitello tonnato met kalfvlees, tonijndressing en kappertjes, een insalata burrata met basilicum, tomaten, huisgemaakte foccacia; een heerlijke creatie van linzen en pompoen, een rigatone sorrentina met aubergines, burrata, tomaat en basilicum, een huiscreatie van rode biet en tal van andere creaties.

Een 2de servicebeurt zorgt voor enkele mooi romige en lekkere pasta’s zoals een fijne spaghetti vongole met tomaat, look en schelpjes en een heerlijke cannelooni met gehakt en ricola. Nij de desserts mag je alvast de huiscreatie van tiramisu niet aan jouw laten voorbijgaan… ‘s Avonds wordt het assortiment bovendien uitgebreid met geurige pizza’s die zowel ter plekke kunnen worden gedegusteerd, maar ook in het meeneemsegment een voltreffer zijn.

Bastiano is beslist een verrijking voor het Mechels restaurantsegment, makkelijk bereikbaar en tal van parkingfaciliteiten in de buurt. Enkel op woensdagmidag gooit de wekelijkse markt hier wat roet in het eten.

Bastiano – Dorp 29a – 2820 Bonheiden – tel 015- 34 00 17 – www.bastiano.be

Open van dinsdag tot vrijdag 12 tot 14 uur en van 17 tot 22 uur. Op zaterdag van12 tot 22 uur. Gesloten op zondag en maandag.

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 3 minutes

jong en speels interieur

enthousiast onthaal

typisch verse Italiaanse en huisbereide gerechten

mooi smaakassortiment en succulente smaakhints

ontdekken overwaard