Restaurant Greenroom.be Perk

Kurt Coosemans en Isabelle Vervaeke die jarenlang actief waren in het Leuvens restaurant “Boardroom” hebben onlangs hun eigen restaurant “Greenroom.be” in Perk geopend. In hun restaurant maken de twee geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten, maar werken ze met verschillende menuformules waarbij bezoekers meerdere gerechten van de kaart kunnen proeven. Elk gerecht wordt begeleid met een wijn naar keuze. Wie alleen van de wijn wil proeven, kan in de wijnbar terecht. Drie jaar geleden openden Kurt en Isabelle die wijnbar namelijk al in hetzelfde pand.

Greenroom.be en Wineroom.be zijn gevestigd in “Villa Teniers”, een herenhuis langs de Vilvoordsesteenweg in Perk. David Teniers de Tweede was een schilder die tijdens de zeventiende eeuw dertig jaar van zijn leven in Perk doorbracht. In het concept ‘wine&dine’ wordt er zoals destijds in de Boardroom, geen onderscheid gemaakt tussen voor- en hoofdgerechten. Kurt serveert een decoratieve en creatieve keuken op basis van dagverse seizoenproducten, bovendien selecteert hij kwalitatieve ingrediënten. Een geheel boordevol smaak en aroma’s met respect voor de natuurlijke eigenschappen van elk ingrediënt afzonderlijk. De menuformules laten toe om meerdere gerechten van de kaart te proeven en te ervaren… Tevens kan elk gerecht begeleid worden door een wijn naar keuze. Restaurant Greenroom geeft de Villa Teniers een tweede leven mee, het interieur met zwart-witte contrasten straalt dankzij de grote glasramen een opvallende frisheid en gezelligheid uit, waardoor de gast, een ontspannen atmosfeer, onbewust in een rijkelijke keuken wordt binnen geleid.

In zijn restaurant behoudt Kurt de ideeën die destijds kenmerkend waren voor restaurant Boardroom, nl de fusionkeuken als startpresentatie. Kurt werd hier de opvolger van de destijds onbekende Jeroen Meus en bouwde het concept van een wereldkeuken met passende wijnen en vrije keuze van de klant verder uit. In restaurant Greenroom behoudt hij de creatieve toetsen en suggereert een aantal gerechten zonder ze een specifieke betiteling voor- of hoofdgerecht mee te geven. De klant heeft de keuze uit 6 formules: light: 2 gerechten, light+: 2 gerechten plus dessert, full: 3 gerechten, full+ 3 gerechten plus dessert, fancy: 4 gerechten en fancy +: 4 gerechten plus dessert. De klant bepaalt zelf in welke volgorde hij de gekozen gerechten wil nuttigen. Op woensdag, donderdag en vrijdag is er een lunchformule aan 35€, terwijl ook voor de jeugd een specifieke maaltijd aan 16€ wordt voorzien. De kaart suggereert een 10-tal bereidingen en een 5 tal desserten aangevuld met een louter suggestieve wijn die perfect past bij het gerecht waardoor de Greenroom experience perfect wordt aangevuld. Anderzijds zijn alle wijnen van de wineroom beschikbaar mits extra kurkrecht van 12.50€ per fles, waardoor topwijnen extra allures meekrijgen.

In de toekomst wil Kurt aan een aantal gerechten ook het cijfer ‘3’ meegeven, hij wil hiermee de klant attent maken op het feit dat het restaurant actief aan de gezondheid werkt. Hierbij worden ingrediënten die op natuurlijke wijze rijk zijn aan Omega3 in de bereidingen geïntegreerd. Door onze hedendaagse eetgewoontes hebben we immers een chronisch tekort aan deze essentiële vetzuren. De omega3 vetzuren verlagen de kans op ontsteking en beschermen ons tegen veel ouderdomsziektes zoals artrose, diabetes, hart- en vaataandoeningen en zorgen voor een strakkere en gezonde huid. Omgea3 houdt ons als het ware in topvorm om jong en gezond, oud te worden.

Wij opteerden bij onze proeverij enerzijds voor lauwe Mechelse asperges met mousse van beenham, een navarin van hoevekip en jonge duif en warme kruidenvinaigrette en kalfsvlees met velouté van moreiljes en Mechelse asperges en anderzijds voor gebakken sint-jakobsvruchten, bulguur met koriander en knolselder, ragout van peultjes, een gebakken zalmfilet Thaise groente en saus op basis van kokosnoot en asanga en een rundsentrecote met garnituur van gegrilde groenten en een bearnaise van pickles. Bij alle bereidingen kregen we een opvallend aanbod van verse ingrediënten die zorgden voor leuke aroma’s en bijzondere smaakassociaties, een geheel dat de keuken van Kurt extra aantrekkingskracht en uitstraling meegaf. Onverwachte extraatjes zoals de verse spinazie, peulvruchten of Chinese kool tonen de mooie accenten die de wereldkeuken verbergt en zorgen voor een aangename maaltijd. Uit het ruime wijnassortiment selecteerden we een Clos Floridène 2009 die voor een leuke foodpairing zorgde.

Naast het restaurant bieden Kurt en Isabelle met wineroom.be een kleinschalige onafhankelijke wijnhandelaar met wijnen uit alle hoeken van de wereld: Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Hongarije, Israël, Italië, Portugal, Spanje, Zuid-Afrika… Wineroom.be biedt meer dan honderd wijnen, aperitieven, digestieven, cava’s en champagnes aan die op het gebied van prijs/kwaliteit aan ieders vraag voldoen. Alle wijnen kunnen ook ter plaatse gedronken worden mits een service fee van € 12.50 per fles, zowel voor basiswijnen als voor de absolute toppers. Elke dag selecteert men een aantal wijnen die u per glas kan drinken. In combinatie met de wijn, kan u ook huisgemaakte tapas bestellen.

Restaurant Greenroom.be – Vilvoordsesteenweg 82 – 1820 Perk

02 303 44 41 info@greenroom.be www.greenroom.be

Openingsuren : woensdag – donderdag en vrijdag – 11.00 – 23.00, zaterdag  16.-23.00 en zondag van 11:00 tot  17.00 – privé parking

Culinaire commentaren:

Tasted: 3 minutes

fris en gezellig interieur

fijne, smaakvolle gerechten met verse ingrediënten

mooie wijnselecties