Restaurant, Orangerie & Hotel Geerts – Westerlo

Het hotel, het restaurant en de Bistro Orangerie vormen in hun totaliteit het Hotel Geerts en sieren de grote markt van het schilderachtige Westerlo. Op nauwelijks enkele stappen van het kasteel van de prinsen de Merode, een perfecte uitvalsbasis voor de ontdekking van deze regio.

De stijlvolle en luxueuze kamers van het hotel bieden u alle comfort. In heel het hotel en de tuin is gratis WiFi, de kamers bieden een luxe badkamer, Nespresso toestel en waterkoker met gratis koffie en thee, minibar met gratis 2 flessen water, telefoon, LED-tv, wekkerradio, enz. De super comfortabele bedden (1m80 op 2m10) zijn van de Belgische fabrikant Crown Bedding, behorend tot de Zweedse luxe bedden groep Hilding Anders.

Naast de traditionele overnachtingsmogelijkheden voorziet het hotel ook in enkele eigenarrangementen, nl Wandelen tussen Kastelen en Abdijen, Culinair weekend in de Parel der Kempen en Fietsen tussen kastelen en abdijen, globale leuke ontdekkingen in een regio die bulkt van waardevolle elementen.

Op zakelijk vlak is hotel Geerts een stijlvolle omgeving om zakenrelaties te ontvangen voor een seminar of presentatie. De goed geoutilleerde seminarruimte, de fijne keuken en de luxe hotelkamers maken van deze bijeenkomst beslist een succes.

Culinair biedt Hotel Geerts de keuze tussen de Orangerie en het restaurant, de keuken staat onder het toeziend oog van Francis Geerts die de culinaire gedragslijn uitstippelt en de basis legt voor de menusamenstelling. Het aangename uitzicht op de tuin vanuit de “Orangerie” brengt u in de stemming voor een ontspannende lunch of een feestelijk diner. Er is een mooie keuze uit klassiekers en seizoengerechten of heerlijke desserts. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten van kleine boeren en leveranciers in onze nabijheid.

In het elegante en charmante restaurant kan je genieten van de gastronomische getinte keuken. De creatieve en culinaire gerechten, eveneens daar waar mogelijk met lokale ingrediënten,  maken elk diner, zakenlunch en gastronomisch weekend tot een speciale gebeurtenis. De stijlvolle en gezellige salons van het hotel zijn bijzonder geschikt voor banketten, huwelijken, familiefeesten, …

Iedere middag. behalve woensdag en zaterdag, serveert men een lunchmenu. Vrijdag- en zaterdagavond kan u kiezen uit een 4-, 5- of 6-gangen menu of “à la carte”. De zondagslunch is een 4-gangen menu met meerkeuze van voorgerechten en hoofdgerechten. Ongeacht of je kiest voor de Orangerie of het restaurant, is vooraf reserveren meer dan aangewezen.

Onze proeverij in het restaurant Geerts kende alvast een chaotische start. Boosdoener van dienst was de extra suggestie van hoppescheuten. Deze konden enkel als extra gerecht worden ongevuld en verhinderden dat 2 disgenoten van een 6de gerecht genoten. Ook de wijnkeuze tussen de huiswijnen en de châteaux en domeinen is verre van duidelijk met telkens 3 prijsindicates per selectie zonder enige verdere toelichting. Dit euvel werd evenwel handig omzeild aangezien we opteerden voor een witte Chateau Carbonnieux en een rode Chasse Spleen, keuze die zorgde voor een perfecte pairing met het menu.

Bij het aperitief een leuk soepje met gamba’s, een pittige creatie van rode biet en een tartaar met toast. De haast waarmee het personeel afruimde nog voor iedereen zijn hapjes had verorberd was gewoonweg storend, en werd nadien door te lange wachttijden gecompenseerd.

Het voorgerecht werd een creatie van noordzeekrab, gerookte paling, raketsla en aoili bottarga met gepekelde radijs. Knapperig zonder echter een smaakbom te zijn. De kort gebakken Sint Jakobsnoot uit Dieppe kreeg buikspek, butternut en aardpeer met leuk sausje als garnituur. Hier wel zilte toetsen en knapperig, al bleef het gerechtje beperkt tot één enkele Sint Jakobsnoot. Jammer! De bediscussieerde hoppescheuten kregen een mousseline van geuze en een hoeve-eitje als garnituur. Op zich leuk smeuïg al bleven een aantal hoppescheuten te cru waardoor ze net te knapperig uitvielen, zodat deze sterk seizoengebonden specialiteit net de nodige finesse en elegantie miste, wel een mooi smaakevenwicht.

De jonge eendenborst met grondwitloof, rode kool en gerookte ganzenlever bleef op zich mooi rosé en heerlijk mals met -eindelijk- enkele verfijnde smaaktoetsen. Ook de entrecote van Kempisch melkkalf, bbq bloemkool en volgens het menu knolselder, al was iedereen rond de tafel het roerend een dat het eerder schorseneren waren, bleef aangenaam en gezellig. De keuken zorgde hier trouwens voor een tweede presentatieronde in het ganse restaurant.

Keuzemogelijkheden waren er wel bij de afsluiter. Het kaasbord van hoevekazen samengesteld door kaasmeester-affineur Michel Van Tricht was overheerlijk. Ook de panna cotta van praliné, vanille bourbon roomijs met citroenmeringue en crumble van havermout en limoen kon onze smaakpapillen bekoren.

Los van de commotie rond het extra gerecht, globaal een degustatie met te weinig uitschieters en ook enkele haperingen. Het tafelgezelschap en de verfijnde wijnkeuze zorgden alvast voor een positieve eindmoot.

Hotel Restarant -Orangerie Geerts – Grote Markt 50 – 2260 Westerlo

Tel 014-54 40 17 – info@hotelgeerts.be

Gesloten van 22 augustus tot 12 september 2024 en op 26 en 27 december 2024