Restaurant Rendez-Vous Brussel

De geschiedenis van deze brasserie-restaurant gaat terug tot in 1976 wanneer Vito Viterbo in de Brusselse Jonckerstraat een eethuis opent onder de naam “Rendez- vous des Artistes”. Het is de bedoeling om hier tot een stuk na middernacht klanten te verwelkomen die na een avondje uit, theater- of filmbezoek of muziekoptreden, nog iets wensen te degusteren. Tegelijker tijd staat het restaurant open voor de artiesten, toneelacteurs, zangers, muzikanten, die hun optreden met een etentje afronden. De locatie in de buurt van de Louizaalan is bijzonder goed gekozen.

Met zijn initiatief volgt Vito het voorbeeld van een aantal andere gelegenheden die behoorlijk draaien en vele bezoekers trekken. Weinigen hebben echter de tand des tijds overleefd, facet waaronder ook Rendez-Vous des Artistes dreigde ten onder te gaan. Als erkentelijkheid voor hun goed onthaal, schonken meerdere artiesten een of ander instrument aan de zaak, zo is er nog steeds een prachtige piano waarop tijdens het weekend gastoptredens worden verzorgd, piano die ook ter beschikking staat van de gasten. Onder de gasten die hier de revue passeerden o.m. Claudio Barzotti, Martin Scorsese, Uberto Tozzi, Larry Hagman, de enige echte JR uit de TV-serie Dallas. De nieuwe naam kwam er toe Vito zijn zaak overliet, maar na amper enkele maanden inzag dat het fout liep en terug de touwtjes in handen nam.

Rendez-Vous is zonder meer de ideale locatie voor iedereen die van een traditionele belgo-belge brasseriekaart met Franse specialiteiten en vanzelfsprekend een vleugje Italiaanse delicatessen wil genieten. De open keuken biedt de gasten een brede blik op de vele bereidingen en toont de versheid van de ingrediënten en de zorg die aan de bereidingen wordt besteed. De kaart is behoorlijk ruim en zeer gevarieerd, gaande van eenvoudige typisch Brusselse balletjes in tomatensaus en carbonades, tot meer ambitieuze specialiteiten en seizoengerechten zoals primeurasperges en diverse wildbereidingen. Om het geheel tot een goed einde te brengen, beschikt Vito over een goed geolied keukenteam, een absolute vereiste, vermits restaurant Rendez-Vous dagelijks om 11 uur de deuren opent en men er de laatste bestelling kan doorgeven om 1 uur ’s nachts.

Het interieur heeft met de ruime muurbanken en grote spiegels met kleurige contrasterende tinten en levensgrote foto’s van meerdere artiesten, maar ook door de aanwezigheid van muziekinstrumenten o.m. gitaren en de piano, heel wat weg van een gezellige concertbar en creëert een leuke gezellige sfeer.

Wij opteerden bij onze proeverij voor ardeense ham en carpaccio van everzwijn als voorgerecht en een hertenfilet Grand Veneur als hoofdgerecht. Het bord ardeense ham, 4 grote sneden, was mooi getooid met variatie van slasnippers, kerstomaat en champignons. Een leuk smaakpatroon met pittige toetsen. Ook onze carpaccio van everzwijn kreeg een leuk garnituur mee met o.m. enkele pittige accenten, een leuk balsamicosausje en fijne kaassnippers. Ook hier een bevredigend smaakpalet met subtiele uitschieters.

Onze hertenfilet Grand Veneur werd een leuke decoratieve schotel, getooid met enkele peertjes, fijne knoselderpuree en boschampignons. We kregen een mooie filet, fijn rosé gehouden die zeer mals en erg smaakvol was. Een romige saus, mooi gedrapeerd zonder in overvloed aanwezig te zijn, gaf extra smaakdimensies. De rode Graves Château Abord 2012, zorgde voor een mooi ondersteuning. Leuk om weten is het feit dat de wijnkaart naast wijn per glas, ook een aantal kwalitatieve wijnen aanbiedt in originele formaten van 37.5 cl, 50cl en de traditionele 75cl flessen.

Brasserie –restaurant  Rendez-Vous – Jonckerstraat 24 – 1060Brussel

Tel 02.537 32 82 – www.brasserie-lerendezvous.be

Open 7 op 7 vanaf 11 uur, laatste bestelling om 1 uur ’s nachts

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

originele inrichting

alle dagen geopend

mix van regionale brasseriegerechten en hoogstaande culinaire toetsen