RIU Madeira heropent

RIU Hotels & Resorts presenteert de volledige renovatie van haar enige hotel in Portugal: Riu Madeira. Het hotel, gelegen aan het strand Praia dos Reis Magos in Caniço de Baixo, opende op 29 april zijn deuren met een nieuwe look en nieuwe diensten. Het 4-sterrenhotel opent voor dit zomerseizoen met RIU’s populaire 24-uurs All Inclusive service, zodat gasten op elk moment van de dag kunnen genieten van de gastronomie, de bars en het entertainment.

Riu Madeira biedt zijn gasten in totaal 327 volledig gerenoveerde kamers die het moderne design en de eenvoudige lijnen volgen die kenmerkend zijn voor de renovaties van de hotelketen. De kamers zijn voorzien van nieuw meubilair, ontworpen voor het comfort van de gasten. In de badkamers vervangt een douche de oude badkuip waardoor de ruimte beter wordt benut en tegemoetkomt aan de wensen van de gasten. Gasten kunnen genieten van een verbeterd uitzicht vanaf het balkon van de slaapkamers dankzij de nieuwe transparante glazen balustrades. Ook in de gemeenschappelijke ruimtes is door de grotere ramen, het uitzicht naar buiten verbeterd om meer zicht te geven op het spectaculaire omringende landschap.

Elegantie is aanwezig in alle ruimtes van het hotel, door het behoud van elementen zoals de karakteristieke zuilen. De gemeenschappelijke ruimtes zijn veranderd in sfeervolle ontmoetingsruimtes dankzij de indirecte verlichting die een warme sfeer creëert. Bij de inrichting spelen de kleur wit en het natuurlijke licht de hoofdrol, waardoor elke ruimte van het complex fris en levendig is. In de lobbybar met een minimalistische inrichting kan men genieten van de beste cocktails van het hotel. Ze biedt ook een nieuwe 24-uurs zelfbedieningsbar waar gasten op elk moment van de dag of nacht snacks en drankjes kunnen krijgen.

Het hotel heeft nieuwe restaurants aan het gastronomisch aanbod toegevoegd: het restaurant ‘Kulinarium’, met een aanbod van lokale kwaliteitsproducten, en het bekende ‘Pepe’s Food’ met traditionele gegrilde gerechten, dat gelegen is in hetzelfde gebied als de zwembadbar. Het hotel zal internationale buffetten blijven aanbieden in het hoofdrestaurant, dat zijn gasten zal verrassen met een vernieuwde opzet en vormgeving.

De buitenruimtes hebben hetzelfde aantal zwembaden, twee voor volwassenen en één voor kinderen. Het zonnegebied is vergroot en heeft nu een houten dek waarmee het een nieuwe look heeft gekregen. Gasten die dat liever willen, kunnen nog steeds kiezen voor het verwarmde binnenzwembad, dat ook een nieuwe inrichting heeft die zeker gewaardeerd zal worden. www.riu.com