ROB, the gourmet market – The Cellar

selectie wijnen en alcohols waartussen je urenlang kan dagdromen. Dit jaar ligt het accent o.m. op de anthologie whiskies van de Benriach-distilleerderij, de Madeires van het Barbeito-huis, in aanwezigheid van de legendarische wijnmaker Ricardo Diogo, de prachtige oude Rivesaltes van het Cazes-huis, in aanwezigheid van Benoit Bru, de Spaanse wijnen van Norrel Roberston, de “vliegende Schot” en de prachtige Languedocs van Domaine Turner-Pageot.

Château Turcaud presenteerde de heerlijke Bordeaux van het kasteel met o.m. Le Rosé, ROB selection Sauvignon Blanc 2016, Cuvée Majeure 2015, Château Bordeaux Merlot 2014 en een uitzonderlijke Crémant de Turcaud Brut. Deze Crémant is een assemblage van 85% Semillon en 15% Sauvignon gris, manuele oogst in kleine cagettes en gerijpt volgens de traditionele methode champenoise. In het glas mooie fijne bubbels met lichtgele kleur en subtiele groene schitteringen. In de neus intense aroma’s met heel wat florale accenten, o.m. hints van sinaasappel en citrustoetsen. In de mond zorgen de fijne bubbels voor delicate accenten, mooi fris en fruitig en rijkelijke structuur. Mooie volle en lange afdronk.

Deze Crémant moet fris worden geserveerd en is een uitstekende aperitiefwijn die past bij diverse hapjes met gemarineerde of gerookte zalm, sushis, toast met ganzenlever en geurige kaasblokjes. Na de maaltijd vormt hij een ideale compagnon bij desserts met rood fruit of een chocolade fondant.

Een andere opmerkelijke nieuwkomer zijn de mythische, biodynamische champagnes van Françoise Bedel, beschikbaar in Origin’lle, Dis, vins secrets en Comme Autrefois.

Origin’lle is een Pinot Meunier geteeld op argiles ondergrond en terroirs met marnes calcaire sedimenten. Deze champagne biedt een leuke frisheid is volrond en laat na afdronk op de smaakpapillen ,mooie fruitige toetsen achter. Comme Autrefois is een assemblage met minstens 78% Pinot Meunier die een lange rijping meekrijgt die duidelijk tot uiting komt in de fijne bubbels met aangename hints. Dis, vins secret, is een gastronomische topper die in de neus leuke aromatische toetsen losweekt, aroma’s die een voorbode vormen van een gezellige fruitige en genereuse lange afdronk met weelderige fruitige accenten.

Deze nieuwigheden zijn net als het volledige gamma dranken en alcohols beschikbaar in de kelderverdieping van ROB en vormen een buitenkansje om de komende feesten vakkundig op te fleuren.

ROB – the gourmet market dedicated to gastronomy – Woluwelaan 28 – 1150 Sint Pieters Woluwe – tel 02-771 20 60 – www.rob-brussels.be