Ruinart, het oudste champagnehuis ter wereld, werd op 1 september 1729 opgericht door Nicolas Ruinart

Vooruitstrevend vanaf het begin, verstuurde Ruinart zijn kostbare flessen al in 1769 in houten kisten; een verpakking die beter geschikt was voor de verre reizen aan boord van schepen en over het land. Het gebruik van houten kisten werd bij de andere champagnehuizen pas algemeen vanaf het begin van de negentiende eeuw. Vanaf dan fungeerde de houten kist ook als uithangbord voor het prestigieuze imago van de champagnehuizen, die er voluit hun naam en zelfs hun wapen in lieten brandmerken.

Maison Ruinart heeft vandaag de Cellar Case bedacht, een praktische houten kist met een knipoog: ze is rechthoekig van vorm en kan worden gestapeld zoals bouwstenen. Zo kan de echte liefhebber een heuse Ruinart-hoek creëren in zijn wijnkelder, of gewoon voor iedereen zichtbaar in de woonkamer. Dankzij een slim open- en sluitsysteem aan de voorkant zijn de flessen Ruinart gemakkelijk uit de kist te halen.

De vier iconische Ruinart-flessen die nog steeds dezelfde vorm hebben als de originele flessen uit het begin van de achttiende eeuw, liggen in de vier daarvoor voorziene vakken. Door de Cellar Case te openen met het schuifpaneel liggen de flessen gemakkelijk ‘pakklaar’. De moderne vormgeving van de kist is tegelijk authentiek en stijlvol. Op elke zijde prijkt het gebrandmerkte logo, als verwijzing naar de originele verpakking. Dankzij de naam en het wapen van Maison Ruinart is de kist bovendien meteen herkenbaar, een pluspunt voor wie al een goed gevulde wijnkelder heeft. De Cellar Case van Ruinart is volledig ‘made in France’ en gemaakt van 100% hout uit ecologisch verantwoord beheerde bossen.

Ruinart biedt de mogelijkheid om de kist een heel eigen toets te geven door er initialen in te graveren (maximaal drie letters). Deze authentieke techniek weerspiegelt het vakmanschap en de knowhow van het Huis, en tovert de Cellar Case om tot een uniek object. Champagneliefhebbers kunnen de inhoud van de Cellar Case (vier flessen) zelf samenstellen met een keuze uit R de Ruinart, Ruinart Rosé en Ruinart Blanc de Blancs.

De gepersonaliseerde Ruinart Cellar Case is uitsluitend beschikbaar na bestelling via www.mhcollection.be

www.ruinart.com